body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 1444

Секрети правильного догляду за спортивним одягом, щоб він довго служив і не втрачав своїх властивостей

Час читання:10 хв.

Здоровий та активний спосіб життя завжди у тренді. Хтось просто бігає вечорами, хтось ходить у фітнес-центри, деякі у вихідні грають із друзями у футбол чи волейбол. Для кожного заняття є свій одяг, взуття та екіпірування. Перш ніж занурюватися в спорт, необхідно ретельно підібрати речі, щоб вони забезпечували не тільки максимальний комфорт з безпекою, але і виглядали привабливо. Тому так важливий догляд за спортивним одягом і як грамотно стежити за її станом буде розказано нижче.

Де міститься інформація про догляд за одягом

Не всі представниці прекрасної  статі мають уявлення про те, як здійснювати правильно догляд за одягом, що вже говорити про чоловіків. Завжди можна відкрити інтернет та пошукати на тематичних ресурсах або зателефонувати знайомим, але набагато простіше уважно розглянути річ. На кожному виробі обов'язково присутні бирки, на яких зазначена основна інформація щодо звернення. Це можуть бути як рекомендації щодо догляду, так і заборони на якісь дії. Такий шматочок тканини може бути маркером якісних речей, адже підпільні виробники нерідко забувають пришити чи наклеїти інформаційні дані. Інтернет-магазин Valeo&V пропонує замовити тільки якісні речі, при цьому ціна є однією з найнижчих у м. Київ та Україна.

Закордонні компанії друкують інформацію про догляд за одягом символи на етикетках, використовуючи англійську, але розібратися з биркою нескладно, оскільки на ній присутні значки і з ними розбереться кожен. Як правило, рекомендації, заборони та правила такі:

  • режими прання;
  • прасування;
  • склад матеріалу;
  • сушіння,
  • хімчистка.

Це стандартний набір даних, а є ще й специфічні моменти, наприклад, як здійснюється догляд за одягом знаки, що має, адже тут потрібен особливий підхід. Тому, купивши спортивний костюм або майку з легінсами, необхідно ознайомитись з рекомендаціями виробника та звернути увагу на особливості виробів та, як мінімум, на наявність декоративних елементів.

Секрети правильного догляду за спортивним одягом, щоб він довго служив і не втрачав своїх властивостей - фото 1

Значки догляду за одягом

Бірки зазвичай розташовуються на виворітному боці зверху або збоку виробу. Виконані вони у формі квадрата або прямокутника, а розмір залежить від того, які значки догляду за одягом там знаходяться та їх кількість. Серед основних моментів догляду за спортивним одягом такі знаки:

  • пральна машинка – режим прання;
  • праска - прасування;
  • миска з водою та рукою - ручне прання;
  • порожній квадрат – сушіння;
  • трикутник – відбілювання;
  • порожнє коло – професійне чищення.

Якщо якийсь із цих символів перекреслено, тоді операція забороняється і може призвести до пошкодження одягу.

Купити якісні речі в магазині Валео Київ

Навантаження на спортивний одяг колосальне, адже людина постійно рухається. Також на матеріал впливають солі, які виходять з потом. Крім цього, регулярний догляд за одягом істотно впливає на знос. Прання, прасування та інші маніпуляції сприяють більш швидкій втраті початкового вигляду та властивостей. Щоправда, багато залежить від якості тканини та пошиття. В інтернет-магазині Валео можна знайти широкий асортимент продукції, яка відповідає високим стандартам і нею із задоволенням користуються як початківці любителі активного проведення часу, так і завсідники спортзалів. Вартість порадує демократичністю, а купити можна не лише у Києві, а й по всій Україні.

Яким би скрупульозним і ретельним не був догляд за спортивним одягом, але дешеві підробки відразу ж перетворяться на другосортний вжиток вже після кількох занять. А справжнім випробуванням для них стане перше прання, не врятує навіть делікатний режим і найдорожчий порошок. Спорт повинен приносити задоволення і підбору форми варто приділити особливу увагу, щоб з почуттям власної гідності вирушати у фітнес-центр або на вечірню пробіжку.

Замовити брендову продукцію в Valeo&V - виробник Україна

Неможливо забезпечити правильний догляд за одягом, не знаючи особливостей матеріалу, з якого він пошитий. Для виробництва використовуються різні тканини як традиційні, так і інноваційні. Враховуючи специфіку застосування таких речей, потрібно звертати увагу на склад, щоб продумати не лише догляд, а й зберігання та інші нюанси. В асортименті інтернет-магазину Valeo&V Україна представлений асортимент виробів, пошитих з різних матеріалів, серед них:

  • трикотаж;
  • поліестер;
  • бавовна;
  • фулікра;
  • поліамід;
  • лайкра.

Більшість тканин є синтетичними, але в цьому немає нічого поганого. Спортивне вбрання припускають постійні розтяжки та різкі рухи, а штучні тканини найкраще впораються з такими навантаженнями. Речі мають ефект, що стягує, що корисно для м'язів під час великих навантажень. Якщо ж заняття не інтенсивні, тоді варто звернути увагу на вироби з бавовни, льону, трикотажу. Вони гарантують комфорт при ходьбі, повільному бігу, виконанні невеликих навантажень. Синтетичні та натуральні тканини суттєво різняться за способами догляду та помилки у цьому питанні можуть призвести до необхідності купівлі нових речей.

Секрети правильного догляду за спортивним одягом, щоб він довго служив і не втрачав своїх властивостей - фото 2

Правильний догляд одягу. Прання та прасування

Навіть швидка ходьба викликає підвищене потовиділення, не кажучи вже про якісь інтенсивні заняття. Людина, від якої йде неприємний запах, точно не може викликати позитивних емоцій, тому після кожного заняття чи гри потрібно прати форму. Правильний догляд за одягом включає обов'язково прання і, при необхідності, прасування. Але для кожного типу матеріалу існують свої умови надання їм чистоти, у таблиці  розглянуті основні види тканини та правила прання для них, яких слід неухильно дотримуватись.

Матеріал

Режим прання

 

Трикотаж

Бавовна/льон

 

Поліестер

Делікатний

 

Лайкра

Ручне прання

 

Спандекс

Делікатний/ручна

 

Поліамід

Делікатний

 

Секрети правильного догляду за спортивним одягом, щоб він довго служив і не втрачав своїх властивостей - фото 3

З таблиці слід, що речі з натуральних тканин можна прати у звичайному режимі. А ось синтетика потребує більш делікатного підходу, тому в ідеалі все потрібно робити руками у теплій воді з використанням якісних миючих засобів. У деяких випадках навіть достатньо прополоскати футболку чи шорти. Сушити краще подалі від радіаторів опалення або джерел сильного тепла, не рекомендується пряме сонячне проміння.

Оскільки пральні машинки ще не оснащені режимом прасування, цю процедуру доводиться виконувати вручну. Більшість виробів зі штучних тканин не потребують цього, оскільки відмінно розтягуються і не мнуться. Для решти одягу краще використовувати щадні режими у прасці, виключити застосування пари.

Для тих хто займається спортом щодня важливо мати кілька комплектів форми, адже прати один набір щодня дуже проблематично. А так, можна не тільки взяти з шафи свіжий одяг, при цьому зношування кожного предмета знижується багаторазово.

Як здійснювати догляд за одягом - знаки на бірках

Дуже важко знайти спортивний одяг, який би не мав взагалі ніяких декоративних елементів. Зазвичай на ній пишуть логотип виробника як мінімум. Є безліч інших способів зробити вбрання для активного способу життя яскравішим і стильнішим. Це можуть бути різні стрази, паєтки, принти та багато інших. Такі дизайнерські рішення припускають дещо інший підхід до звернення та догляд за одягом знаки, що має передбачає виконання низки спеціальних маніпуляцій, а також застосування окремих засобів. У деяких випадках ціна обслуговування дещо збільшується, але така плата за привабливість.

Перед пранням речі з принтами та іншими прикрасами слід відокремити від звичайних, замочувати їх не потрібно. Ідеальним режимом буде: 30 градусів температура та 600 обертів на хвилину. Категорично забороняється барабанне сушіння та хімічне чищення. Миючі засоби лише рідкі. Після закінчення роботи машинки одяг краще злегка потягнути і потім розвісити на сушарці, бажано в приміщенні або в тіні на вулиці. Окремий підхід до прасування, обов'язково необхідно вивернути одяг навиворіт, щоб гаряча праска не пошкодила знаки.

Догляд за одягом символи на етикетках та їх збереження

Оскільки про догляд за одягом символи на етикетках інформують, переоцінити важливість даного компонента не можна. Навіть якщо власник напам'ять вивчив усе, що розташоване на такому шматочку тканини, періодично заглядає туди. Хтось зрізає бирки одразу після покупки, але більшість людей залишають їх. Як і інші значки, догляд за одягом з етикетками передбачає виконання певних правил. Їх дотримуватись досить просто, в результаті буде збережено важливу інформаційну частину предмета гардеробу, в деяких випадках бирки навіть виступають доповненням дизайну речей спортивного призначення.

Етикетки не люблять високі обороти пральної машинки і негативно реагують на високу температуру, тому оптимальним варіантом є такий режим прання, як і для синтетичних речей. Особливе значення має прасування, оскільки бирка ніяк не може пом'ятися, краще праску тримати від неї подалі. В іншому випадку, висока температура знищить друк і всі символи розмажуться або просто зникнуть. В інтернет-магазині Валео Київ можна замовити товари з якісними етикетками, а консультанти нададуть рекомендації, як правильно поводитися з ними.

Принти та вишивка

Особливим шиком серед декору вирізняється вишивка. Це може бути як ручна, так і машинна робота. Вироби виглядають ексклюзивними і навіть десь додають впевненості у собі, що сприятливо позначається на результатах. Доведеться скрупульозно вивчити значки про догляд за одягом, оскільки цей тип декорування вразливий для деяких процедур. Головні особливості поводження з вишивкою такі:

  • делікатне/ручне прання окремо від іншої білизни;
  • м'які порошки та миючі засоби;
  • виключення тертя;
  • легкий віджимання;
  • прасування з виворітного боку.

Особливо трепетно варто ставитися до ажурної вишивки, тут ручне прання і ніякого віджиму.

Секрети правильного догляду за спортивним одягом, щоб він довго служив і не втрачав своїх властивостей - фото 4

У магазині Valeo&V Україна завжди можна купити стильні речі, які порадують своєю оригінальністю та високою якістю. І як тільки покупка буде доставлена до вашого міста, відразу після примірки варто ознайомитися з інформацією про догляд за одягом та символами на етикетці, що допоможе скласти стратегію використання виробу надалі. Клієнти отримають максимум задоволення від занять спортом і будуть задоволені тим, як довго форма зберігає привабливість.

Правила зберігання речей для спорту

Секрети правильного догляду за спортивним одягом, щоб він довго служив і не втрачав своїх властивостей - фото 5

Процес правильного догляду за одягом для спорту потребує комплексного підходу, де прання з прасуванням має ключове значення, але є й інші фактори. Серед основних заходів - зберігання, адже воно може істотно впливати на зовнішній вигляд та практичність. Купивши велотреки, бриджі чи футболку, людина не виявить знаки про догляд за одягом, на яких вказані правила зберігання. Але досвідчені спортсмени та експерти рекомендують кілька фундаментальних дій.

Навіть якщо спортсмен не збирається відразу прати комплект форми, його необхідно просушити і не кидати зім'ятим у машинку. І точно не можна залишати речі в сумці. Розміщують їх на окремій полиці у шафі, а костюми та інші великі вироби розвішують. Обов'язково одяг має бути чистим, у розгорнутому вигляді. Краще її забрати подалі від джерел різкого запаху.

Приємно зайти до тренажерного залу чи вийти на стадіон у охайному вигляді. Саме тому так важливо не тільки використовувати практичні речі, але також правильно доглядати одяг, щоб він довго зберігав початковий вигляд і допомагав у тренуваннях. Усього годину-другу уваги і можна не перейматися своїм зовнішнім виглядом, вирушаючи назустріч активному способу життя. Бережне ставлення має поєднуватися з якістю речей та замовлення найкращих товарів за ціною та якістю доступне в інтернет-магазині Валео. Тут можна знайти зручну форму для пробіжок, фітнесу, велопрогулянок та навіть занять у домашніх умовах.

FAQ

Як правильно доглядати за спортивним одягом?

Потрібно суворо дотримуватися рекомендацій виробника. Вони всі вказані на етикетках та бирках. Більшість речей бояться гарячої води та прасування, сушити краще не під прямим сонячним промінням.

Чим краще прати спортивний одяг?

Забороняється використовувати засоби на основі хлору, ароматичні віддушки та кондиціонери-пом'якшувачі, особливо для зимового та мембранного одягу. Найкраще підходять порошки з не агресивними компонентами, дитячі миючі засоби.

Що робити з одягом після тренування?

Незважаючи на втому, не можна залишати спортивну форму у сумці. Обов'язково її потрібно розправити та просушити. Сушіння рекомендується навіть перед замочуванням та пранням.

Як правильно доглядати спортивне взуття та одяг?

Для одягу важливе регулярне прання та використання якісних миючих засобів. Прання взуття потрібно робити рідше, чистять його спеціальною щіткою або вологою серветкою. Під час прання потрібно поміщати вироби у спеціальні тканинні мішки.

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції