body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 1147

Як зробити свій гардероб більш екологічним та стійким

Час читання:12 хв.

Сьогодні ворогом номер один для екології оголошено автомобіль, а точніше, двигун внутрішнього згоряння з його викидами вуглекислого газу. Тому відбувається примусовий перехід на електричні мотори. Але якщо копнути глибше, то практично будь-яка галузь промисловості так чи інакше завдає шкоди довкіллю, включаючи виробництво одягу із взуттям. Кожна людина здатна зробити свій внесок у питання зменшення негативного впливу на природу. У статті буде розглянуто, як створити екологічний гардероб і чому варто звернутися до інтернет-магазину Валео Україна.

Екологічний гардероб

Для багатьох людей турбота про навколишнє середовище за допомогою вибору одягу, взуття та аксесуарів полягає в тому, щоб не використовувати речі, через які страждають тварини, насамперед хутро та шкіру. Цей підхід правильний, але він є лише частиною загальної стратегії і щоб сформувати екологічний гардероб, потрібно комплексне рішення. Тут важливими моментами є:

  • економія;
  • креатив;
  • акуратність;
  • уважність;
  • холоднокровність.

У цьому питанні недоречна імпульсивність, коли хочеться придбати першу річ на розпродажі.

При виборі етичного одягу слід уважно вивчати етикетки, звертаючи увагу на склад матеріалу та його якість. Адже від цього залежить період носіння та зберігання первісного вигляду, а значить не буде бажання якнайшвидше поміняти річ. Вітається придбання предметів гардеробу, виготовлених із тканин вторинної переробки. При формуванні нарядів краще використовувати мінімум речей, а просто комбінувати їх, створюючи відчуття того, що шафа доверху набита різними виробами. Та й акуратність при носінні з доглядом вписуються в парадигму екологічності.

Як зробити свій гардероб більш екологічним та стійким - фото 1

Стійка мода

Серйозність підходу до питань захисту довкілля шляхом вибору певного одягу характеризується тим, що є окрема категорія речей. Вона називається стійка мода і становить особливе ставлення до споживання предметів гардеробу. Причому на всіх етапах, починаючи від виробництва та покупки, закінчуючи шкарпеткою та утилізацією. Головний принцип цього явища полягає в тому, щоб після терміну служби одяг, взуття та аксесуари знову стали частиною екосистеми, не чинячи на неї негативного впливу.

Зростає застосування біорозкладних натуральних тканин, які протягом короткого часу розпадаються на мікрочастинки і не завдають шкоди навколишньому середовищу. Що стосується синтетики, то з такими ключовими речами виступає відповідальне споживання, коли старий одяг слід здавати в пункти, де здійснюється вторинна переробка. Вони надають послуги навіть у невеликих містах. Також можна непотрібні предмети гардеробу віддавати на благодійність тим, хто їх потребує.

Етичний одяг на будь-який смак для покупців Valeo&V Київ

Червоною ниткою через поняття екологічності проходить етичність. Якщо застосовуються норми виховання у спілкуванні та відносинах, то чому не можна впровадити їх і у питання виробництва чи носіння речей. Все частіше етичний одяг виділяється в окрему та об'ємну категорію, тут сповідається толерантне ставлення до природи та виключається все, що може їй нашкодити. В асортименті інтернет-магазину Valeo&V Київ можна знайти предмети гардеробу, які якнайкраще відповідають сучасним віянням та вимогам.

Як зробити свій гардероб більш екологічним та стійким - фото 2

Серед головних особливостей сталої моди можна виділити:

  • використання натуральних матеріалів;
  • відмова від дешевого ширвжитку;
  • відсутність хімічної обробки у процесі виробництва;
  • використання вживаних виробів.

Для пошиття застосовуються не тільки натуральні тканини, але й вельми незвичайні рішення, наприклад, гриби або кропива, хоча така сировина поки не набула широкого застосування.

Натуральні тканини

Серед найважливіших характеристик одягу прихильників екологічного стилю обов'язково слід виділити сировину. Для виробництва застосовуються лише натуральні тканини та матеріали. Абсолютно відкидається синтетика та навіть комбіновані варіанти. Це пов'язано з тим, що одяг із штучної сировини має не таку високу якість, як вироби із натуральної продукції. До того ж, синтетичні тканини дуже погано розкладаються і завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу, як, наприклад, одноразовий пластиковий посуд або поліетиленові пакети.

Як зробити свій гардероб більш екологічним та стійким - фото 3

Не кожна натуральна сировина може бути екологічною та вести до зменшення споживання одягу із взуттям. Тканина має бути органічною, а рослини вирощуються без пестицидів, ГМО та хімікатів. Найбільш популярними матеріалами виступають льон, бавовна, коноплі, бамбук. Передбачає економія ресурсів та застосування вовни тварин, останні не відчувають жодного дискомфорту. Філософія мінімалізму та якості включає широке використання аксесуарів із натуральних матеріалів: каміння, дерево, скло. Такі вироби дозволяють урізноманітнити імідж і створювати унікальний образ, надаючи особливого лиску навіть старим, відремонтованим предметам гардеробу.

Вторинна переробка

Людина із задоволенням користується продуктами, які дає вторинна переробка матеріалів. Друкована продукція виготовляється з макулатури, а із подрібнених покришок роблять покриття для майданчиків і таких прикладів багато. Тож чому б не використовувати даний підхід і в швейній промисловості. Набирає популярності виготовлення предметів гардеробу з тканин, які раніше були якимись спідницями, брюками, футболками, куртками. Старі речі переробляють, додають туди різні тканини та виготовляють нові.

Вінтажний стиль

Якщо раніше одяг у скринях бабусь припадав пилом довгі роки і в результаті потрапляв на смітник, то сьогодні вміст шаф старшого покоління отримує друге життя. Заради справедливості, вінтажний стиль і раніше був досить популярним, але це було більше поєднання старих ноток із сучасними реаліями. Тепер же можна зустріти представниць прекрасної статі, та й чоловіків, які одягнені реально у вбрання, популярні кілька десятиліть тому. Багато хто навіть плутає поняття вінтажу та second-hand, що є грубою помилкою.

Як зробити свій гардероб більш екологічним та стійким - фото 4

Старовина передбачає ще певний мінімалізм та якість, відмінні від сучасних речей. Зокрема, в одязі з минулого не використовувалися барвники та інші хімічні компоненти, що завдають непоправної шкоди екології. Тому стійка мода передбачає застосування предметів гардеробу спокійних кольорів, що не кричать. Саме такі пропозиції завжди доступні в інтернет-магазині Valeo&V, а доставка здійснюється не лише у Києві, а й по всій Україні.

Зменшення споживання

Сучасних людей називають суспільством споживання, що є справжньою правдою. Більшість часом бездумно купують все поспіль не тому, що ці речі необхідні, а тому що вони є в інших, та й реклама свою роль грає. Екологічний стиль в одязі якраз пропагує зменшення споживання, що дозволить знизити не лише шкоду для довкілля, а й навантаження на бюджет. Нерідко якісь речі люди надягають лише кілька разів і потім викидають. Експерти рекомендують мати у шафі не більше 20 різнопланових предметів та комбінувати їх. У таблиці 1 розглянуті варіанти вбрання для щоденного носіння невеликої кількості речей.

День тижня

Робота

Домашня

Понеділок

Брюки, блузка, балетки

Джинси, футболки, балетки

Вівторок

Брюки, футболка, туфлі

Джинси, блузка, кросівки

Середа

Спідниця-олівець, туфлі, блузка

Бриджі, балетки, футболка

Четвер

Штани, балетки, сорочка

Джинси, кросівки, футболка

П'ятниця

Джинси, кросівки,блузка

Бриджі, балетки, майка

Таблиця 1. Варіанти комбінації речей

З таблиці видно, що навіть маючи до 10 предметів гардеробу, можна забезпечити стильне вбрання на цілий робочий тиждень. Єдине, потрібно використати 2-3 футболки. Тут чудово впишеться вінтажний стиль і блузка з 70-х років минулого століття або туфлі, які вважалися модними 100 років тому. В асортименті магазину Valeo&V Київ завжди великий вибір невибагливих та якісних речей, а консультанти допоможуть підібрати оптимальні поєднання.

Мінімалізм та якість у магазині Валео Україна

Нові тренди вітають скромність як у кількості, так і у самих фасонах. Не може річ, яку відносять до екологічних, мати складне пошиття та комбінацію з величезного асортименту матеріалів. Виготовлення такого одягу потребує більш високих витрат ресурсів, починаючи природними та закінчуючи людськими, що суперечить концепції етичності. Повинні в процесі наповнення гардеробу поєднуватись мінімалізм та якість, щоб речі служили якомога довше. З якістю точно не буде проблем, якщо Ви купуватимете речі в інтернет-магазині Валео Україна.

Як зробити свій гардероб більш екологічним та стійким - фото 5

Дешевий ширвжиток абсолютно не сприяє економії ресурсів планети. Насамперед, на пошиття такого одягу йде стільки ж води, електрики та інших благ цивілізації, як і на виробництво якісних речей. Це точно не етичний одяг, адже такі вироби роблять на фабриках у найбідніших країнах і тут часто задіяна праця неповнолітніх, за яку вони отримують копійки.

Економія ресурсів

Сьогодні виробники просувають різні ідеї, спрямовані на мінімізацію використання природних ресурсів, включаючи сам процес виробництва. Багато брендів переходять на віртуальну демонстрацію новинок, що виключає необхідність виробництва фізичних зразків і економія ресурсів, пов'язаних як з сировиною, так і з працею робітників, використанням джерел енергії, що не поповнюються, тощо. реалізують гегемони у світі моди - Prada та H&M.

Одним із перших кроків відповідального споживання є створення капсульного гардеробу. Він передбачає наповнення лише найнеобхіднішими предметами. Тут мають бути речі, які людина надягає регулярно і важливо гармонійне їх поєднання між собою. Експерти рекомендують виходити з формули 1 до 3, коли під низ підбирається 3 варіанти верху - джинси та футболка/джемпер/блузка або штани та сорочка/кофта/футболка. Те саме стосується і взуття, яке має підходити під будь-яке вбрання. Все для створення капсульної шафи Ви знайдете на сторінках магазину Валео за доступними цінами.

Відповідальне споживання

Кожному знайома картина, коли з'являється затяжка на кофті або трохи стирається підбор на чоботі і все, речі вирушають в брухт. Все дуже просто, адже завтра можна піти до магазину та купити хоч 3 обновки замість старих. Таке марнотратство і підтримує масове виробництво, що шкодить довкіллю. Тут необхідно відповідальне споживання і слід його принципи прищеплювати з юних років. Навіть якщо предмети гардеробу коштують не дуже дорого, не варто цим зловживати та змінювати їх щосезону.

Як зробити свій гардероб більш екологічним та стійким - фото 6

Завжди зменшення споживання передбачає вибір речей кілька сезонів. У такому разі не обійтися без допомоги швейних ательє та шевських майстерень. Викидати одяг та взуття потрібно лише в тому випадку, якщо вони не підлягають ремонту. Коли майстер готовий вдихнути нове життя у черевики чи джинси, не варто навіть розмірковувати над альтернативою. До того ж завжди можна додати вінтажного стилю виробам шляхом використання якогось декору, який приховує сліди ремонту.

Створення екологічного гардеробу вимагатиме творчого підходу і навіть певної сміливості з прогресивністю. В подяку людина отримує оригінальніший і унікальніший стиль, а також усвідомлення того, що нехай і небагато, але він зробив свій внесок у захист навколишнього середовища і вдячні нащадки цього не забудуть. У цьому питанні краще поєднувати власні ідеї з порадами професіоналів та створити грамотний образ допоможуть в інтернет-магазині Валео Україна.

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції