body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 5799

30 фактів про виробництво одягу

Цікаві факти про виробництво одягу

Виробляти одяг почали давно, майже одночасно з початком використання зброї та інструментів.

Давні люди розуміли, що вбрання не тільки зігріє в холод, захистить від пекучого сонця, але й послугує прикрасою.

Історики в області моди стверджують, перші модні колекції повинні завдячувати своєю появою людям древніх віків.

Хочете здійснити екскурс в історію світу убранств та особливостей їх виробництва? Тоді, рушаймо!

 

Стара швейна машина

Пропонуємо низку цікавих фактів, щодо пошиття одяганок у представників різних культур

 

  • Факт 1-й.

Щорічно світ розкуповує понад 80 мільярдів одиниць елементів гардеробу.

Якщо раніше найчастіше покупки здійснювалися на ринку, в магазині, то зараз це робити дуже зручно через інтернет. Замовляючи на valeotrikotage.com ви заощаджуєте гроші й час.

  • Факт 2-й.

В Америці, до колумбійського часу, жінкам доручали шити лише одяг для побуту. Вождів та вельмож обшивали чоловіки.

  • Факт 3-й.

Дерево та кістки — перший матеріал для виготовлення швацьких голок. Вони були досить міцними, зручними у використанні, довго служили.

  • Факт 4-й.

Кожна шоста людина сучасного світу працює в індустрії моди.

  • Факт 5-й.

Всесвітньо відомий письменник М.В. Гоголь захоплювався не лише письменництвом. Його-хобі розкрій суконь, пошив хусток.

  • Факт 6-й.

До свята Хелловіну населення США щорічно витрачає 2.6 мільярдів доларів на костюми. Сума немала. Особливо враховуючи те, що святкові наряди купують на одну ніч.

  • Факт 7-й.

Основа більшості тканин- бавовняні волокна. Бавовник-неабиякий любитель вологи. Його вирощування спричиняє величезне навантаження на довкілля.

  • Факт 8-й.

Виробництво однієї пари джинсів потребує близько 7000 л води. Для порівняння: таку кількість животворної рідини випиває людина протягом шести років.

  • Факт 9-й.

В середньому елементи нашого гардероба живуть близько трьох років.

  • Факт 10-й.

Тільки 10% суконь, светрів, штанів, білизни люди зношують повністю. Все інше викидається, лежить на «колись», складується в шафах, йде у смітник.

  • Факт 11-й.

Першими видами убрань були хутро й шкіра. На сьогодні вони є предметами розкоші. Окрім того, людство бореться проти знищення тварин, виступає противником виробництва хутряних та шкіряних виробів.

  • Факт 12-й.

Поліестер заважає розкладанню матерії протягом 200 років.

  • Факт 13-й.

Заробіток працівників швейного виробництва коливається в межах 1- 3-х доларів/годину.

  • Факт 14-й.

Швейну машинку винайшли по частинах. Механізми до неї створювалися окремо, різними людьми, в різні часи. Конструктор Феллс зібрав воєдино всі складові й створив виробничу швейну машину в сучасному розумінні цього слова.

  • Факт 15-й.

Ісаак Зінгер, чиє ім’я носить знаменита на весь світ швейна машина, удосконалив конструкцію Феллса та створив першу домашню помічницю швачкам. Попри недосконалості, винахід мав величезний комерційний успіх. Це дало можливість допрацювати механізм та запустити виробництво кращої моделі. Зінгеровські швейні машини заполонили світ на сотні років.

  • Факт 16-й.

Нитки з’явилися близько 16 ст., коли винайшли прядку. Спочатку зшивали сухожиллями, кишками тварин. Прядка допомогла скручувати рослинні волокна, вовну, бавовну у швацькі нитки.

  • Факт 17-й.

Градація ниток по товщині існувала не завжди. Раніше вони були універсальними. Товсті, об’ємні речі й делікатні, тоненькі вироби зшивалися одними й тими ж нитками.

  • Факт 18-й.

Тканиною масового вжитку вважають льон. Пізніше до нього приєднався ситець. Найлегша тканина- газ: легкий, прозорий різновид шовку. Чому так назвали? Батьківщиною матеріалу є місто Газа.

  • Факт 19-й.

Всім відомий коленкор віками використовували для пошиття постільної, натільної білизни. Назву отримав на честь невеликого містечка в Індії -Калікут. Кашемір запозичив ім’я в індійського міста Кашемір. Батист- тоненька, легка матерія, символізує увіковічення імені маловідомого виробника тканин, француза Батиста, а не наполеонівського генерала графа Батиста, як заведено вважати серед знавців історії швацької справи.

  • Факт 20-й.

Ґудзики колись слугували прикрасами, позначали відповідний статус людини. Багато ґудзиків на костюмі- вельможа. Мало- простолюдин. Король Франції носив понад 13500 ґудзиків на своєму мундирі, щоб ніхто не сумнівався у його монаршому статусі.

  • Факт 21-й.

Шовк виробляють шовкопряди. Так завжди вважали. Про павуків-золотопрядів чули? Шовкове павутиння цих трударів не для масового ужитку. Але французькому королю Людовіку подарували шовкові рукавички "павучачого виробництва". Нещодавно американські «лівші» вирішили повторити експеримент. Понад 4 роки трудилися павуки. За цей час вони напряли 4 м шовку. Шовкове павутиння пізніше виставили в музеї США. Трудівників золотого прядива по закінченні виконаної роботи випустили на свободу.

  • Факт 22-й.

Батьківщина особливого лоскутного шиття печворку – Росія, а не Англія, як ведеться вважати у світі.

  • Факт 23-й.

Хлопчикам – синє, дівчаткам- рожеве. Так вважали не завжди. Менше, ніж 100 років минуло з часів такого розмежування. В давнину рожевий колір символізував мужність, силу, незламність. Гардероб рожевого кольору обирали представникам чоловічої статі. Дівчаток одягали в сині, блакитні одяганки. Небесний колір позначав ніжність, трепетність, вишуканість.

  • Факт 24-й.

В’язані светри отримали путівку в життя наприкінці 19 ст. Лікарі рекомендували носити їх з метою похудіння, бо светри сприяли пото відділенню під час фізичних навантажень. Англійське «to sweat» (пітніти) дало назву теплій речі.

  • Факт 25-й.

«Блискавки», як застібки, побачили світ в 19 ст. Використовували їх на дитячому одязі. Та застібка швидко прижилася у швейній галузі, полюбилася за зручність, простоту використання. «Блискавками», зазвичай, закривали табачні мішечки, черевики.

  • Факт 26-й.

Слово «піжама» в перекладі означає одяг для ніг. На Сході піжамою називали, виключно, штани вільного крою. У 18 ст. комплект штани+сорочка отримав ідентичну назву.

  • Факт 27-й.

До 19 ст. оголений бюст вважався «пристойнішим», ніж відкриті ноги чи плечі. Такою мораллю користувалися, розробляючи фасони жіночих костюмів, суконь, блуз у ті часи.

  • Факт 28-й.

Сорочки-поло довго вважалися формою тенісистів. Пізніше-гравців в поло. Зараз сорочки поло посіли почесне місце в переліку асортиментного ряду чоловічих футболок.

  • Факт 29-й.

Звідки взявся шарф? Завдячує він своєю появою льотчикам. Їм доводилося через особливості професії часто крутити головою. Щоб шия не натиралася об комір, на льотчиків надягнули шарфи.

  • Факт 30-й.

Визначити точно, коли люди почали одягатися, неможливо. Адже тканина-не каміння, віками не зберігається.

Те, що виявилося не під силу археологам, зробили генетики. Вони вивчили ДНК платтяних вошей. Дослідження показали, воша еволюціонує близько 170 тисяч років. Це і є початком відліку часу, коли люди почали одягатися.

 

Швейні машини

Як запевнити покупця, що його гардероб не в моді?

Так, випустити нові колекції.

Тому компанія «VaLeo&V» пропонує вам сучасні, стильні, вишукані нові моделі дуже часто.

Довірити свій гардероб можна не кожному. А майстрам ВАЛЕО та інтернет — магазину «Valeotrikotage» довіряють! З ними ви завжди будете в тренді.

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції