body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 1356

Готуємо малюків до дитсадка. Порадник батькам.

Час читання:12 хв.

Здається, нещодавно ви тільки готувалися до найприємнішої події — появи малюка в сім'ї. Свято відбулося. Дитя народилося. Протягом певного періоду мама й тато були для крихітки центром дитячого всесвіту. З часом малюки потребують нових вражень, емоцій, розширення кола спілкування.

Мама і діти

Минув рік, два. На прогулянці дитина вже залюбки контактує із незнайомими людьми, отримує задоволення, граючись у колі одноліток. Перший досвід маляти підказує, — цікаво, комфортно, весело можна проводити час не тільки вдома біля мами, тата. Такі зміни в поведінці хлопчиків і дівчаток хороший сигнал. Він вказує, — дітлахам стає тісно в одноманітній зоні спілкування.

Як бути? На допомогу прийде дошкільний заклад — дитяча імперія радості й розваг. Відвідування дитсадка потребує певної готовності до незвичної діяльності, особливостей харчування, виконання певних правил, тощо.

Діти малюють

Пропонуємо нескладні рекомендації молодим сім'ям, дотримання яких сприятиме швидшій адаптації дітлахів до нових умов. Позитивні емоції, гарні враження у незвичному оточенні зроблять життя діток змістовним, приємним, радісним, комфортним. До чого ж потрібно бути готовими дорослим і дітям?

Розставання з батьками. Це зовсім не сумно! Чому?
Бо ви завчасно розкажете малій дитині:

Мама обіймає сина

  • яке цікаве життя в дитсадку;
  • як діти проводять певний час без мам і тат;
  • що заняття, прогулянки, розваги не дають скучати;
  • час, проведений з друзями, змістовніший, веселіший, ніж ігри наодинці;
  • батьки обов'язково забирають діток додому;

Поступово дошкільники починають розуміти, що перебування поза домом, без присутності найближчого оточення, явище тимчасове. Дитячий садок — місце, де люблять й піклуються про кожного, як вдома. Перебування серед однолітків неодмінно сподобається малюкові, зробить життя яскравим, сповненим незабутніх емоцій та вражень. Мамам подарує душевний спокій, позбавить невиправданих хвилювань, дозволить відпочити, зайнятися важливими справами.

Рівень елементарної самостійності — не вимога, а приємна необхідність.

Вміння щось робити самотужки додає впевненості у собі, цінується оточенням. Дайте можливість маленькій людині відчути себе самостійною. Розвивайте навички самообслуговування. Адже так приємно уміти:

Счастливі діти

  • вмиватися, чистити зуби, витиратися рушником;
  • одягатися-роздягатися;
  • самостійно їсти, користуватися столовими приладами, правильно поводити себе за столом;
  • доглядати за іграшками, предметами загального користування;
  • знати місце особистим речам, ігровому матеріалу, предметам гігієни;

Самостійність — цінна риса особистості. Не втручайтеся у намагання малят діяти без сторонньої допомоги, в природне бажання спробувати все робити власними руками. Незалежність дарує задоволення, підвищує самооцінку!

Дитячий гардероб. Він потребує уваги!

Пам'ятайте — комфортні відчуття допомагають адаптації в новому середовищі:

  • зручний, красивий, модний одяг, взуття — складові комфортності, гарного настрою;
  • поповнюйте шафу дошкільника зручним одягом. Дозвольте дітлашні вільно рухатися, гратися. Хай ніякі елементи, як то тугі застібки, «блискавки», дрібна фурнітура, не дратують малюка, не обмежують спроби обслуговувати себе без стороннього втручання;
  • черевички, чобітки, кросівки вибирайте без шнурків, складних застібок, надайте перевагурезинкам, липучкам;
  • одягнутися, роздягнутися, надто складно? Відпрацюйте відповідні уміння;
  • Розгубилися у розмаїтому виборі сучасних товарів для дітей? Спробуйте звернутися за консультацією до кваліфікованих менеджерів інтернет-магазину ВАЛЕО.

Дитина, одяг

Заходьте на сайт трикотажних товарів українського виробника. У нас одягаються сім'ями. Ми вміємо задовольняти найвибагливіші смаки. Вам запропонують якісний сезонний одяг з натуральних тканин: хлопчикам, дівчаткам, багатого асортиментного ряду, широкої розмірної сітки. Будьте певні, поганого не порадять. Маленьким діткам шиємо найкраще, найкрасивіше, найякісніше.

Оптимізму ТАК. Невиправданим тривогам НІ.

          Думки матеріальні:

  1. не програмуйте себе на неминучості «обов'язково захворіємо»;
  2. дитячий садок не сприяє захворюваності; збільшене коло контактів, знайомить молодий організм з новими бактеріями, вірусами. Організм вчиться протистояти їм.
  3. Подбайте про створення комфортних, але не тепличних умов виховання вдома. Малюки ростимуть здоровими, активними, дужими.
  4. Рідше хворіють ті, кому знайомі найдоступніші засоби загартування: одяганки по сезону, водні процедури, зимово-осінні прогулянки, ігри, сон в приміщеннях з помірним температурним режимом.
  5. Вітаміни, корисні смаколики, правильний режим харчування, сну й активності, фізичні вправи, спортивні ігри допоможуть зміцненню імунітету.

    Дошкілля, це вік відкриттів. Тож не створюймо штучних перешкод на шляху дослідження навколишнього світу особистістю, яка починає пізнавати навколишнє. Дитячий садок допоможе у цьому, додасть позитиву, залишить приємні спогади на довгі роки.

Маленький хлопчик

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції