body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 68099

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку - фото 1

У що одягнути дитину – цим питанням задаються практично всі батьки щоразу перед виходом на вулицю. Та що там, навіть ми, дорослі, самі часто не знаємо, що вдягнути, а тут дитина. Її ж не можна перегрівати, та й переохолоджувати теж. Ось і мучаться сумнівами тата і мами – у цьому буде спекотно, а в цьому він замерзне. Коли до суперечки підключаються бабусі, то взагалі «пахне скандалом». Вони завжди схильні перебільшувати холод. І, як правило, прагнуть одягнути новонародженого на прогулянку якомога тепліше. І байдуже, що на вулиці літо. Особливо суперечка виникає, коли потрібно підібрати одяг для зимового періоду. Вони бояться слабо одягнути дитину взимку у сильні морози. Типу він замерзне. Ми допоможемо вам у цих питаннях. Не претендуючи на істину в останній інстанції, дамо грамотні поради, які допоможуть одягнути дитину за погодою в різні пори року. Інтернет-магазин «Валео» шиє та продає дитячий та ясельний одяг понад двадцять років. Тож читайте та вивчайте.

Як одягти за погодою новонароджену та дитину до року і в чому важливість прогулянок з дітьми

Прогулянка з дитиною – обов'язкова процедура у щоденному догляді за малюком. Це знають усі батьки. Гуляти потрібно у будь-яку пору року, за будь-якої погоди. Просто важливо одягнути за погодою новонародженого та дитину до року. Старших дітей теж потрібно одягати правильно, але з ними простіше. А ось малюки вимагають особливого підходу. З ними кожна прогулянка починається з питання – у що одягнути дитину за погодою. Залишитися вдома можна лише при сильній зливі або снігопаді, різкому рвучкому і холодному вітрі. Ну і за мінус 20 градусів, звичайно.

У чому користь прогулянок і чому всі лікарі в один голос настійно рекомендують робити це щодня. Давайте розберемося.

  • Загартовування та імунітет. Найкращий спосіб загартовування – повітряні ванни. І краще їх приймати на свіжому повітрі. Це підвищує захисні функції дитячого організму. Звичайно, одягати новонароджену дитину навесні чи восени простіше, ніж вибрати одяг для зимового періоду. Але запевняємо, дочитавши статтю та розібравши таблиці для кожного сезону та віку, ви не просто визначитеся з вибором одягу, а й станете експертом.
  • Вітамін Д. Він важливий для всіх, а для дітей особливо. Запобігає рахіту, формує міцні зуби, кістки. А ще бореться з вірусами та бактеріями. Тут важливо одягнути дитину за погодою в різні пори року правильно, адже вітамін Д виробляється при контакті сонячних променів зі шкірою. Тому мають бути вільними ручки, лобик. Навіть якщо холодно і хочеться максимально одягнути дитину взимку у сильні морози, хоча б на кілька хвилин необхідно звільнити ці ділянки та повернути до сонячних променів. Звісно, ​​якщо сонечко є.
  • Розвиток дитини, соціалізація. Під час прогулянки дитина бачить навколишній світ: дерева, будинки, транспорт, природні явища та інше. Бачить інших людей, а не лише маму і тата. Це дуже важливо задля його розвитку.

Є ще безліч корисних бонусів, які дарує прогулянка на свіжому повітрі. Тому треба просто навчитися одягати дитину на вулицю правильно і гуляти щодня. А краще – двічі на день.

У що одягнути дитину за погодою в різні пори року — загальні правила

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку - фото 2

Для початку пройдемося по загальним правилам. Їх ми зібрали з урахуванням досвіду батьків та рекомендацій спеціалістів.

  1. Вибираємо лише якісний одяг. Це дуже значущий момент. І не важливо, яка пора року на вулиці і скільки років вашому малюку. Одягати дитину на вулицю потрібно лише у речі натуральної якості. Невелике додавання синтетичних ниток дозволяється на вироби другого або третього шару. Ті, які контактують із тілом, мають бути природними та екологічними. Особливо складно підібрати одяг для зимового періоду. До нього багато вимог – збереження тепла, повітропроникність, відсутність парникового ефекту та інше.
  2. Не надягаємо на вулицю те, в чому ходимо вдома. Одягати новонародженого навесні чи восени, а тим більше взимку, треба повністю у змінний комплект. Все, в чому він знаходився вдома, потрібно зняти, включаючи памперс. В принципі, одягати новонародженого влітку треба так само. Домашній комплект може бути вологим від поту, їжі, нещільно одягненого памперсу. Виходити надвір варто в абсолютно сухому одязі. Інакше це загрожує наслідками для здоров'я.
  3. Формуємо комплекти по сезону. Наприклад – для літа речі з інтерлоку, бавовни, рибани, фулікри. А ось одягати новонароджену дитину восени чи навесні потрібно в одяг з футера, махри, вовни та інших теплих тканин. Не варто в теплий час одягати вовняні вбрання, ви можете перегріти малюка.
  4. Вибираємо час для прогулянки. Влітку – до 11.00 та після 16.00. Це правило стосується також травня та вересня, коли вже починаються або ще зберігаються спекотні дні. А ось з жовтня до квітня гуляти краще вдень – з 10 до 16.
  5. Обов'язково міняємо памперс. Це важливо. Взагалі, бажано перед прогулянкою зняти його хоча б на півгодини, щоб шкіра висохла, подихала. Тільки потім беремо новий памперс і одягаємо дитину за погодою, причому в різні пори року.
  6. Косметичні засоби. Влітку перед виходом з дому добре намазати ніжну шкіру немовляти сонцезахисним кремом. Але обов'язково із натуральним складом. На дитячих доглядових засобах економити не варто, втім, як на всьому дитячому. Взимку перед прогулянкою не потрібно нічим користуватися. Тут важливіше одягнути дитину взимку у сильні морози у відповідне вбрання. А кремом краще змастити, коли прийдете додому з холоду.
  7. Відразу батьки одягаються самі, потім тільки можуть одягнути немовля на прогулянку. Хоча це правило стосується дітей різного віку. Це як у літаку – одразу маску на себе, потім на дитину. Як одягнути дитину за погодою? Ви повинні бути повністю зібрані, що малюк не чекав і не потів. З ним потрібен чіткий принцип – одягнулися та вийшли.

У що одягати дитину на вулицю – вимоги до одягу

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку - фото 3

Давайте розглянемо вимоги до якості вбрання, щоб одягнути дитину восени, взимку чи влітку можна було правильно.

  1. На першому місці натуральність. Дитячий одяг має бути з природних матеріалів. Суворо даного правила потрібно дотримуватися для речей першого шару. Це – сорочечки, боді, маєчки, повзунки, колготки. Те, що безпосередньо стикається зі шкірою. Другий шар теж краще, щоби був натуральний. Кофточки, штани, сліпи та інше. Хоча тут допускається додавання синтетичної нитки.
  2. Безпека. Коли ви хочете одягнути за погодою новонародженого та дитину до року, звертайте увагу на якість швів, фурнітури на одязі. Жодних колючих предметів, заклепок, тугих гумок. Все м'яке, ніжне, безпечне.
  3. Повітропроникність. Дуже важливий пункт – тіло має обов'язково дихати. Якщо одягнути дитину восени, а тим більше взимку в синтетику, яка не пропускає повітря, малюк запариться. І найменший вітерець чи протяг зроблять свою злу справу. Тому вибирайте одяг з тканин, що дихають.
  4. Практичність та зручність. Тут все зрозуміло – одягнути дитину на вулицю після року радимо так, щоб їй було зручно. Щоб нічого не стискало, не сповзало, не напружувало. Має бути легко рухатися.
  5. Краса. Так, це важливо. Малюка треба привчати до естетики від самого народження. Звичайно, одягати новонародженого влітку чи взимку ви можете лише на свій смак. Але і вам його вбрання має подобатися. А ось у старших діток вже потрібно запитувати думку при покупці. Це привчить їх до відповідальності та допоможе визначатися у своїх смаках та бажаннях.

Ці вимоги слід враховувати. Також важливими є ще гігроскопічність тканини, гіпоалергенність, тобто відсутність хімії у складі. А ще — розмір. він має бути за віком та параметрами малюка. Впритул і на виріст – погана ідея.

Тепер перейдемо безпосередньо до питання – як одягнути дитину за погодою – та вивчимо таблиці для кожного сезону та віку.

Як одягти дитину взимку у сильні морози та правильно підібрати одяг для зимового періоду

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку - фото 4

Зима, мабуть, найскладніший період у плані вибору одягу на прогулянку і навіть самої прогулянки. Одягнути однорічну дитину за погодою (або будь-якого іншого віку) завжди проблематично. Але холод батьків лякає особливо. Тому зупинимося докладніше на питанні, як одягнути за погодою новонароджену та дитину до року, а також старше року взимку.

Головне правило — дотримуватись багатошаровості. Шарів одягу має бути три:

  • натільний (легкі трикотажні сорочечки, повзунки, трусики, маєчки, інше)
  • проміжний (флісові, вовняні або махрові штанці, кофточки, комбінезони)
  • верхній (утеплений зимовий комбінезон)

Між шарами обов'язково потрібний повітряний прошарок. Тобто одяг не повинен щільно прилягати до тіла або натягуватись на попередній шар.

0-1

1-3

4-6

●      сорочечка із закритими ручками або боді, повзунки, тоненька шапочка

●      флісовий комбінезон, шкарпетки

●      конверт або теплий комбез, шапочка, шарф

●      трусики, маєчка або комбінезон - чоловічок

●      тепліший комбез або кофточка + штани, шапочка з легкого трикотажу, шкарпетки

●      комбез зимовий, шапочка тепла, шарф, рукавички, якщо у комбеза відкриті ручки

●      трусики з маєчкою, тонка водолазка або кофточка, колготки

●      тепла кофточка, шкарпетки

●      комбінезон зимовий або утеплені штани + курточка, шапка, шарф, рукавиці, чобітки

Це базові набори одягу, щоб одягнути однорічну дитину за погодою. Зрозуміло, що ви можете додати чи прибрати щось. Адже всі дітки різні, і теплообмін також різний. Хтось більше мерзне, хтось менше. Завжди перевіряйте шийку та верхню частину спинки. Якщо мокрі від поту, краще менше одягати речей, якщо холодні – додайте щось.

І ще – багато батьків боятися виходити на прогулянку з малюками взимку. Даремно! Морозне повітря настільки чисте, що гріх цим не скористатися. Звісно, ​​коли на вулиці мінус 20, то з дітками краще залишитися вдома. Грудничків не варто і за мінус 15 виводити. А ось до 10 градусів морозу цілком можна гуляти.

Тепер ви знаєте, у що варто одягнути однорічну дитину за погодою.

Як одягати новонароджену дитину навесні чи восени – таблиці для кожного сезону та віку

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку - фото 5

Весна та осінь – класні пори року. Але вони мають один підступний момент – перехідний період від тепла до холоду. Коли восени начебто й спекотно, але вітер уже не літній. Або, навесні здається, що ще холодно, а сонечко вже гріє не на жарт.

Ми дамо зараз таблицю, яка допоможе одягнути дитину восени чи навесні, але ви запам'ятаєте одну пораду. У такі періоди потрібно одягати його так, щоб можна було легко зняти або надіти якусь річ. Так, доведеться носити з собою додатковий одяг, але це того варте, повірте.

0-1

1-3

4-6

●      сорочечка або боді, повзунки

●      флісовий комбінезон, шкарпетки

●      демісезонний комбінезон, тепла шапочка, легкий шарф за потребою

●      трусики, маєчка

●      тепліший комбез або кофточка + штанці, шкарпетки

●      демісезонний комбінезон або штанці з курточкою, шапка, шарф (якщо потрібно)

●      туфельки або кросівки

●      трусики з маєчкою, колготки

●      тепла кофточка/лонгслів або водолазка, шкарпетки

●      курточка, штани чи джинси, шапка, зручне демісезонне взуття

Як одягати новонародженого влітку і як одягнути дитину на вулицю після року в спеку

Одягнути новонародженого влітку дуже легко – цього практично не треба робити. Жарт! Але в ньому є частка правди – коли на вулиці спека, буває, малюки гуляють в одному памперсі. Ну ще, можливо, в сорочці. За умови, що він у візку і прихований від сонця.

У цей час року також легше одягнути дитину на вулицю після року. Ми, дорослі, самі любимо літо за те, що не потрібно носити купу одягу. Тому тут у вас великий вибір у плані асортименту вбрання, але невеликий у плані їх кількості на дитині.

Відразу обмовимося – ми даємо перелік можливого одягу, ви з цього вибираєте те, що вам до вподоби. Або чергуєте вбрання щодня. Також дивіться на температуру повітря, адже навіть влітку бувають прохолодні дні. У таких випадках, щоб одягнути однорічну дитину за погодою, треба додати до переліку щось додатково. Наприклад, кофтинку, штанці, легку курточку.

Ви можете зайти на сайт магазину «Валео» та переглянути асортимент ясельного одягу. Тільки поставте фільтр «літо», щоб вам видало вбрання з легкого трикотажу. Також можете вибирати для будь-якого іншого сезону.

 

0-1

1-3

4-6

Боді, сорочечка, повзунки, легка трикотажна шапочка або бандана, літній комплект.

Маєчка, шортики, пісочник, дитячий комплект, сарафан, сукня, бриджі та інше. Обов'язково кепка, панама чи бандана.

Для дівчаток: сукня, сарафан, спідниця з майкою, бриджі, топи, футболки, туніки та інше.

Для хлопчиків: шорти, футболка чи майка, бриджі, літні штани.

Для всіх – зручний головний убір.

Важливо не тільки правильно одягнути дитину восени чи взимку, але й взути – вибираємо взуття за сезоном

Щоб одягнути новонародженого на прогулянку, взуття не потрібне. Коли стоїть завдання одягнути дитину на вулицю після року і старше – наявність зручного взуття є обов'язковою.

Відразу пройдемося за переліком на всі сезони та вимогами до кожного виду:

Сезон

Перелік

Вимоги

Зима

Чоботи, черевики, утеплені кросівки, валянки, сноубутси, уггі, дутики.

Шкіряне взуття, натуральне хутро. Водостійкість, міцність, неслизька підошва.

Весна/осінь

Напівчеревики, туфлі, черевики, кросівки, чобітки, у тому числі повинні бути і гумові.

Матеріал краще – шкіра. Підходить і замша з нубуком, утеплювач – текстиль, мотоцикл, фліс.

Літо

Кросівки, босоніжки, сандалі, мокасини, крокси, кеди.

Матеріал – шкіра, текстиль. Зручність та комфорт.

Як одягти дитину за погодою та як вибирати одяг, ви вже знаєте. Тепер розглянемо загальні вимоги до дитячого взуття:

  1. Матеріал. Ми вказували у таблиці, що оптимальний варіант – натуральна шкіра. Допускається замша, нубук, текстиль. Вони міцні, розтяжні, пропускають повітря і дозволяють випаровуватися волозі. Також набувають форми ніжки, забезпечують комфорт та зручність. У синтетиці ніжка париться, що загрожує серйозними проблемами, у тому числі – грибковими захворюваннями. Звертайте на це увагу, коли плануєте одягнути дитину за погодою та взути.
  2. Технологія пошиття та фасон. Безпечні, акуратні. Жодних нерівностей, швів, ниток, що стирчать, заломів. Коли вам треба одягнути однорічну дитину за погодою та взути, вона сама навряд чи скаже, що їй тисне. Ви повинні ретельно вивчити взуття перед покупкою.
  3. Підошва. Груба, нековзна, еластична. Гумова або поліуретанова, легка та гнучка.
  4. Розмір. Він має значення не лише у взутті. Одягати дитину на вулицю теж треба у речі за розміром. Не впритул, але й не на виріст.
  5. Фурнітура. Застібки, заклепки, блискавки – лише найкращої якості.

Звертайте увагу на наявність супінатора. Це допоможе сформувати склепіння стопи та уникнути плоскостопості.

Як одягти новонародженого на прогулянку – міфи та страхи батьків

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку - фото 6

Найбільше питань щодо прогулянок з новонародженим виникає у молодих батьків. З цього приводу вони мають багато страхів і міфів, які ми приберемо.

  • Страшно виходити надвір з таким малюком. Як одягнути дитину за погодою, як підібрати одяг для зимового періоду. Відразу скажемо – гуляти не бійтеся. Це треба робити будь-коли і буквально наступного дня після прибуття з пологового будинку. Час прогулянки поступово збільшуйте. Починайте з 15 хвилин, доводячи до 2-3 годин. Краще робити це в один і той же час. Взагалі, з дитиною дуже важливим є режим у всьому. По одягу ми докладніше все розписали.
  • Надворі повно інфекції. Якщо чесно, у квартирі її не менше. Ви не зможете ростити дитину в ізоляції та стерильності. Їй необхідно виробляти імунітет.
  • Маля перегріється або замерзне. Ні, якщо ви навчитеся правильно його одягати на вулицю.
  • Що робити, якщо малюк заплаче чи захоче їсти. Головне – виходити на прогулянку після годування. Тоді він буде спокійним. Ну а якщо його щось турбує, краще перенести прогулянку.

Якщо прогулянка неможлива – як одягнути однорічну дитину за погодою вдома

Дуже багато батьків навіть удома кутають малюка, боячись, що він замерзне. Цього робити не варто. Тому що ви можете порушити його теплообмін і теплорегуляцію. Дитину краще гартувати, але без фанатизму. Ми розповімо, як одягнути дитину за погодою у квартирі.

Вдома також є свої погодні сезони. Особливо неприємний та підступний – перехідний період без опалення. Це квітень-травень та вересень-жовтень. Добре, якщо на вулиці тепло, але часто ми всі в цей час мерзнемо. Тоді одягати новонароджену дитину навесні чи восени можна тепліше. Наприклад, додати вовняні шкарпетки, теплий комбінезон або штанці, кофтинку або водолазку. Для старших діток відмінно підійдуть спортивні костюми, кігурумі або інші домашні комплекти.

Одягнути дитину восени вдома нескладно, потрібно лише спостерігати за нею, перевіряти кінцівки та верхню частину спинки.

Як навчитися одягати дитину на вулицю без сліз – ТОП порад мамам і татам

Як одягнути дитину за погодою: таблиці для кожного сезону та віку - фото 7

Чи можна одягнути дитину за погодою без психів та нервів? Адже майже всі діти не люблять одягатися. Дуже рідко ця справа обходиться без сліз та істерик. Чому так? Причин може бути кілька:

  • сонливість, втома
  • негативний досвід у минулому (прищемили шкіру блискавкою, наприклад)
  • поспіх та ажіотаж
  • незручний одяг
  • нерви та підвищений голос мами

Щоб спокійно одягнути малюка та вийти на вулицю, треба враховувати всі ці фактори. І використовувати маленькі батьківські хитрощі:

  1. Спокій, тільки спокій. Діти дуже тонко відчувають мамині вібрації. І якщо вона на взводі, нервує, поспішає, все це малюк почне відбивати у своїй поведінці.
  2. Краще підготуватися заздалегідь. Продумайте, у що одягнути дитину за погодою на вулицю, приготуйте одяг. Самі зберіться, а потім тільки озвучуйте – ходімо гуляти!
  3. Відволікайте малюка розмовами, іграми. Коли починаєте одягати дитину на прогулянку, робіть процес цікавим, грайливим. Тоді одягнути дитину на вулицю після року буде легко та просто.

«Валео» знає, як одягнути дитину за погодою – на чиї поради варто орієнтуватися батькам

Ми детально розглянули тему. Дали багато рекомендацій щодо підбору одягу для зимового періоду. Якщо ви все прочитаєте вдумливо, вам буде простіше орієнтуватися в цьому питанні.

Але якщо ви підете «гуляти» Інтернетом, можете натрапити на іншу інформацію. І знову розгубитися, засмутитися, злякатися. І почати рефлексувати з приводу, як одягнути немовля на прогулянку.

Вам варто зрозуміти, що в Мережі багато різних «експертів». Є дійсно грамотні, знаючі та розуміючі люди/фахівці/магазини. Але багато плагіатників, які роблять низькосортну «солянку» із неперевіреної інформації. І подають її вам у вигляді істини в останній інстанції. Типу вони все знають, як одягати новонароджену дитину навесні чи восени.

Коли знайдете корисну статтю, вивчіть автора. Перегляньте сайт, почитайте інші статті. Якщо це інтернет-магазин, перевірте його товар, кількість асортименту. І ви зрозумієте, чи можна йому довіряти.

Але головне – навчиться слухати себе та відчувати свою дитину. Краще вас ніхто не знає, як зробити саме вам і як саме вашу дитину одягнути на прогулянку.

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції