body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 3987

Як правильно вибрати повзунки для новонароджених

Як правильно вибрати повзунки для новонароджених - фото 1

Як вибрати повзунки, знає кожна досвідчена мама. Та, у якої не одна дитина, або малюку якої вже більше місяця, може визначити розміри повзунків з одного погляду. А ось вагітна жінка або те, яка щойно народила немовля, в цих цифрах губиться. Особливо, коли лікар перед пологами вручає список необхідних речей. Який потрібен розмір повзунків у пологовий будинок, скільки брати вбрання для новонародженого і що саме. Такі та інші питання постають перед молодими батьками.

Виробник одягу «Валео» вже багато років шиє ясельний та дитячий одяг. Ми – гуру у цих питаннях. Тому розповімо вам, як розібратися в розмірних сітках, знайти найменший розмір повзунків і де їх краще купувати.

Коли з'явився найменший розмір повзунків – еволюція розвитку

Насправді повзунки — досить молодий вид одягу. Якщо інші вбрання мають, наприклад, тисячолітню історію, то високим штанцям десь років 100. І хоча вони з'явилися ближче до середини двадцятого століття, жінки наполегливо продовжували сповивати дітей. Туге зв'язування малюків вважали найвірнішим рішенням. У пологових будинках суворо забороняли одягати дітей.

Що цікаво, ніхто навіть не замислювався, чому дітки докладають усіх своїх зусиль, щоб дістати з «кокона» ручки чи ніжки. Не помічали, що як тільки малюк діставав їх, одразу засинав спокійно. Але батьки все одно були впевнені, що він спить краще, коли пов'язаний.

Ми всі схильні вірити в вигадані нами ж чи суспільством помилки. Так було і з сповиванням. Але коли почалася нова епоха під назвою «свобода малюкам», масово почали закуповувати ясельний одяг. Ось тільки батьки уявлення не мали, яка довжина повзунків за розмірами. Виробники одягу та продавці у цьому швидко зорієнтувалися. Почали відшивати товар великими партіями. Найменший розмір повзунків з'явився відразу ж — вісімнадцятий. Він відповідав зросту новонародженого, який стандартно варіюється від 50 до 54 см. Але у деяких продавців такі ж параметри співвідносяться 32-му розміру або 36-му. І в цьому є невелика каверза, про яку треба знати.

Повзунки для новонароджених розмір мають різний – види моделей

Як правильно вибрати повзунки для новонароджених - фото 2

Почнемо з того, що вибрати повзунки непросто. По-перше, їх кілька видів. По-друге, розміри у кожному магазині відрізняються. Почнемо з першого.

Довжина повзунків за розмірами залежить від їхнього виду. Вони бувають:

  • кнопкові повзунки
  • повзунки на зав'язках
  • короткі штанці
  • на ґудзиках, на лямках

Є ще комбінезони-чоловічки. Це такі ж повзунки, але з рукавами. Вони зручні тим, що є повноцінним одягом. Тут не потрібні сорочечки, штанці. Одягнув один комбез і все. Кнопки у них йдуть вздовж усього тулуба, а також на нижній частині для зручної зміни памперсу.

Вибрати із цього переліку потрібно батькам шляхом проб. Купуєте по кілька різних видів і користуєтеся. У процесі ви зрозумієте, які вам і вашому малюку підходять, які зручні, а які – ні. І тоді купуєте їх, тільки берете різні розміри повзунків. Ми коротко розповімо плюси та мінуси кожного виду.

  1. Кнопкові. За нашими спостереженнями – найпопулярніші. Вони і справді дуже зручні. Кнопки легко розстібати та застібати. А це важливо, коли потрібно швидко поміняти памперс, наприклад. Тільки звертайте увагу, щоб ці кнопки були гарної якості – м'які, без колючих елементів. Такі повзунки для новонароджених розмір, як правило, мають більший. Для пологового будинку вони не підуть, туди беруть маленькі короткі штанці.
  2. На ґудзиках. Ну, ці не дуже зручні в плані експлуатації. На їхніх лямках пришивають маленькі ґудзички. Батькам, а особливо татам, застібати їх незручно. Великі ґудзики пришивати не можна з метою безпеки. Найменший розмір повзунків на ґудзиках теж зазвичай починається з 20-го (або в деяких магазинах – з 36-го).
  3. Короткі штанці. Їх люблять багато хто. Це традиційний одяг для малюків. Тут є розмір повзунків у пологовий будинок. Але в них один мінус – вилазить сорочечка. Особливо це дратує, коли носиш дитину на руках і коли вона починає крутитися чи повзати. Доводиться весь час заправляти одяг у штанці. Також звертайте увагу на якість гумки – вона має бути широкою та надійною. При цьому не тиснути на животик.
  4. На зав'язках. Це першовідкривачі. Нині такі практично не шиють. Тому що зав'язки незручні як для малюка, так батьків.

Різні розміри повзунків – чому цифри у магазинах відрізняються

От усі кажуть – розміри повзунків стандартні. Але де там. У кожного магазину вони відрізняються. Ті ж повзунки для новонароджених мають різний розмір. Давайте розберемося, чому.

Відразу обмовимося, що існує кілька розмірних сіток – міжнародна, європейська, італійська, вітчизняна та багато інших. Кожна має свої позначення, свої цифри. Вони застосовуються як до дорослого одягу, так і до ясельного. Тому довжина повзунків за розмірами у всіх відрізнятиметься.

Наведемо приклад сіток для дорослих, щоб ви розуміли, які є.

Назва сітки

Позначення розмірів

Міжнародна

XS

S

M

L

XL

Американська

2

4

6

8

10

Європейська

32-34

36

38

40

42

Вітчизняна

38-40

40-42

42-44

44-46

46-48

 

А тепер розміри повзунків:

Вік малюка, місяць

Зріст в см

Розміри повзунків

Ступінь подвійних розмірів

0-3

50-54

56 (18)

50-56

3

58-62

62 (20)

56-62

6

63-68

68 (22)

62-68

9

69-74

74 (24)

68-74

12

75-80

80 (26)

74-80

 

Але інтернет-магазин «Валео» пропонує свої розміри, які треба враховувати:

Розмір

32

36

40

44

48

Зріст малюка

50

56

62

68-74

74-80

Довжина

29

33

37

50

54

 

Є один важливий момент – кожен виробник одягу використовує свої розробки, свої лекала під час пошиття виробів. Тому повзунки для новонароджених розміри мають різний.

Це треба враховувати при покупці. У сумлінного інтернет-магазину обов'язково під кожним товаром є довжина повзунків за розмірами. Виробник одягу «Валео» вказує конкретну сітку під виробами.

Головні критерії, які допоможуть вибрати повзунки

Як правильно вибрати повзунки для новонароджених - фото 3

Вибір одягу для дітей має керуватися певними вимогами. Їх треба знати батькам та обов'язково враховувати перед покупкою.

  1. Натуральна тканина. Мегаважливий показник. Без нього нікуди. Про синтетику для дитячих речей навіть не думайте. Єдине, що допускається, – додавання невеликого відсотка синтетичної нитки для теплих повзунків другого шару одягу. Для тих же, що надягають безпосередньо на тіло – лише натуральний трикотаж. У такому разі найкращі речі з інтерлоку, рибани, фулікри, куліра.
  2. Гіпоалергенність. Теж обов'язковий чинник. Здоров'я малюка – на першому місці. Зовнішній світ і так для нього – агресивне середовище. Навколо вихлопні гази, аерозолі, пил. Бракувало лише хімічних речовин та барвників у тканині. Тому, перш ніж купувати, переконайтесь у чистоті матеріалів.
  3. Безпека. Тут все враховується: склад тканини, якість фурнітури та інше. Склад – тільки натуральний, розмір – за параметрами малюка, якість кнопок або ґудзиків – відмінна.
  4. Правильні розміри повзунків. Не можна брати маленькі, щоб були впритул. Тіло стискатиметься, малюкові це не сподобається. Якщо довжина повзунків за розмірами більша за дитину, вони збиратимуться складками і тиснутимуть, почнуть сповзати. Теж дискомфортно.
  5. Повітропроникність. Завжди треба дивитися, чи пропускає тканина повітря. Тіло має дихати – це обов'язкова умова.

Є ще кілька факторів, скажімо так – необов'язкових. Але не менш важливих. Комфорт, краса виробів, гігроскопічність та інше. Все в комплексі допоможе вам залишитися задоволеними покупкою.

Не думайте, що зовнішній вигляд не має значення. Має, ще й яке. Малюкові все одно на даному етапі, в чому він одягнений. Але для батьків важливо. Для них дитина – центр Всесвіту, найкрасивіша. Відповідно, вбрання у нього повинно бути теж гарним. Тому вибирайте кольори, вишивку тільки ті, які тішать ваше око.

Як довжина повзунків за розмірами залежить від якості матеріалу

Дуже важливий фактор, що допомагає у виборі – якість матеріалу. На це звертаємо увагу в першу чергу.

Найчастіше повзунки шиють із трикотажу. Якісний, натуральний, гігроскопічний. Загалом, він відповідає всім вимогам, зазначеним у попередньому розділі. Але він також має кілька різновидів. Охарактеризуємо ті, з яких шиє магазин «Валео».

  • Інтерлок. Вітайте його величність короля трикотажу. Так негласно його називають покупці. М'який, тоненький, ніжний. При цьому із щільною текстурою, зносостійкий.
  • Кулір. Неймовірно тонке, але міцне полотно. Натуральний, гігроскопічний, дуже популярний.
  • Рібана. Міцний, щільний матеріал. Тримає форму, легкий у догляді. У складі має 5% лайкрової нитки. Тому еластичний, зносостійкий.
  • Капітон. Це вже пішли теплі тканини. Міцний, тришаровий. Має відмінну теплоізоляцію.
  • Футер. Відмінна альтернатива шерсті, має чудові теплозберігаючі властивості. В основі цієї тканини – бавовна. Речі з нього варто купувати на холодну пору року.
  • Махра. Турбота, комфорт, затишок. Ось коротка характеристика тканини. Як і футер, у своїй основі має бавовну – природний, екологічно чистий матеріал. Пропускає повітря, вбирає вологу.

Як вибрати розмір повзунків у пологовий будинок і скільки їх потрібно

Як правильно вибрати повзунки для новонароджених - фото 4

Ще одне важливе питання. Набір у пологовий будинок для малюка зазвичай стандартний:

  • повзунки
  • розпашонка
  • кофточка
  • шапочка
  • пінетки
  • антидрапки (якщо сорочечка із закритими ручками, то вони не потрібні)
  • памперси
  • пелюшки

За кількістю – по 3-4 штуки кожного. За якістю – залежно від пори року. Якщо спека, то досить легких трикотажних виробів. Холодно – тоді потрібні ще флісові чи махрові речі.

До списку також можуть входити пелюшки. Це не для сповивання, не хвилюйтесь. Вони потрібні як простирадло, підстилки. Можна ними прикривати дитину.

Потрібен також ошатний комплект для виписки. Адже буде фотосесія – це ж пам'ятна подія, її стовідсотково треба зняти. Тому фотограф на виписці має бути, не обов'язково професійний.

Хороша ідея – іменний комплект. Наприклад, виробник одягу «Валео» має своє вишивальне виробництво. Ми вишиваємо імена на крижмах, комплектах для виписки з пологового будинку. Це пам'ять все життя, своєрідний оберіг.

Правила догляду за повзунками

Як правильно вибрати повзунки для новонароджених - фото 5

Щоб річ прослужила довго, треба її правильно доглядати. Наші рекомендації стосуються трикотажних виробів:

  • Прати потрібно у прохолодній воді, не вище 30 градусів
  • Використовуємо щадні засоби без хімії
  • Гладимо теж теплою праскою
  • Віджим відключаємо, здавлюємо воду руками

Головне правило догляду за трикотажем – жодних гарячих температур. Вони, поряд із сильним віджиманням, можуть деформувати тканину. Якщо правильно все робити, речі прослужать довго, навіть не одній дитині.

Зазвичай для трикотажних виробів ми рекомендуємо прання руками. Але розуміємо, що кількість повзунків та іншого ясельного одягу велика. Руками не наперешся. Тому радимо режим прання в машинці ручний або делікатний.

Як вибрати повзунки та залишитися задоволеним – критерії надійного інтернет-магазину

Нині мало хто з батьків ходить магазинами, що вибрати повзунки. Усі перейшли до онлайн-шопінгу. Це вигідно, зручно, комфортно. Тільки важливо знайти надійного виробника. На що варто зважати.

  • Скільки років на ринку працює магазин. Чим більше, тим краще.
  • Наявність сайту з гарною навігацією, активних облікових записів у соціальних мережах.
  • Кількість клієнтів, відгуки, коментарі на сайті, у соцмережах.
  • Асортимент товарів у каталозі. Тут, як і з віком, чим більше, тим краще.
  • Ціна. Вона має бути адекватною – не завищеною, але й не заниженою.

Також важливо, як працює персонал магазину. Якщо ви зробили замовлення, протягом цього дня вам повинні передзвонити, уточнити деталі. Надати інформацію про наявність товару. Досвідчені менеджери порадять вам, як вибрати відповідний розмір, на що звернути увагу.

Чому це важливо? У Мережі багато сайтів, які називаються «одноденки». Там на швидку руку споруджують сайт, накидають кілька виробів за «вигідною» ціною. Люди роблять замовлення, надсилають гроші, а товар не одержують. Тому будьте пильні. Робіть покупки у перевірених магазинах.

Сподіваємося, наші поради були корисними, і ви знайшли відповіді на свої запитання.

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором
    Спасибі за такі важливі поради по вибору повзунков для новонароджених, адже це так вжно.
    02.10.2022 в 20:42:14
Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції