body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 4976

Як правильно вибрати спортивний одяг для занять різними видами спорту

Час читання:10 хв.

Один із найважливіших моментів, що впливають на ефективність спортивного тренування та самопочуття спортсмена – це комфортний одяг. Хороша форма дозволить повністю зосередитися на тренуванні та отримати від нього задоволення. Вибір спортивного одягу залежить від призначення, місця проведення тренувань, особливостей організму спортсмена.

Які нюанси потрібно враховувати, купуючи одяг для занять різноманітними видами спорту та в різних умовах, наприклад, для дому та спортзалу чи для вулиці. Які матеріали є актуальними для екіпірування, а від яких краще відмовитися?

Як правильно вибрати спортивний одяг для занять різними видами спорту - фото 1

Критерії вибору спортивного одягу

Незалежно від виду спорту та місця тренувань є низка стандартних вимог до екіпірування. Яким має бути спортивний одяг – наочні рекомендації є у таблиці.

Комфортний

До всіх елементів гардероба пред'являється така вимога: під час тренування вони не повинні зміщуватися, збиратися в складки, обмежувати рухи. Речі будуть зручними, якщо правильно підібрати розмір.

 

Відповідати вимогам гігієни

Якісні вироби повинні бути виготовлені з гіпоалергенної тканини, що має здатність до вентиляції та термообміну. Навіть під час надто активного заняття одяг повинен давати шкірі можливість «дихати», а в холодну погоду забезпечувати захист від переохолодження.

 

Безпечний 

Безпечної технології крою та пошиття, а також фурнітура мають величезне значення. Шви повинні бути прошиті з двох сторін і водночас не повинні виділятися, щоб не створювати тертя зі шкірою та не травмувати її. Важливо, щоб фурнітура була безпечна і функціональна: застібки-блискавки необхідні для швидкого коригування температурного режиму, а бігунки на них повинні бути невеликими та зі спеціальним покриттям, щоб не ковзали під час захоплення.

 

Простий у догляді

Досить важливий фактор – невибагливість у догляді, без вибору спеціальних м'яких порошків та делікатних режимів для прання. Не тільки спортивний одяг чоловічий, а й жіночий, повинен бути дуже простим у догляді.

 

Що стосується кольору, то в цьому плані слід керуватися виключно своїми емоціями та настроєм.

Популярні тканини для спортивного одягу чоловічого та жіночого

Для пошиття спортивного екіпірування підходять тканини, здатні вбирати піт, зберігати та регулювати циркулювання повітря, а також створювати ефект компресії для суглобів та м'язів.

У магазині Valeo&V якісний спортивний одяг для тренажерного залу можна купити як з натуральних тканин, так і з синтетики.

Як правильно вибрати спортивний одяг для занять різними видами спорту - фото 2

Бавовна

Бавовняні речі ідеально підійдуть для вправ з невеликим потовиділенням, але для тривалих тренувань вони будуть некомфортними. Бавовна характеризується високою вологоутримуючою здатністю, причому у вологому вигляді вона не може підтримувати комфортну температуру тіла. До того ж, бавовняні речі не еластичні: вони легко розтягуються, але не здатні відновити форму.

 

Тканина з поліуретанових волокон (еластан, лайкра, лінель, спандекс)

Еластичну тканину з поліуретанових волокон використовують для пошиття більшості видів компресійних речей. Вона м'яка, легка, добре вбирає вологу, стійка до розривів, відмінно розтягується та швидко повертається до своєї вихідної форми. Єдиним недоліком можна вважати відносно невисоку повітропроникність.

 

Нейлон

Речі з нейлону – найкращий вибір для інтенсивних тренувань. Нейлон еластичний, швидко сохне і відмінно відводить від шкіри піт, добре дихає.

 

Поліамід

Поліамідну тканину використовують для пошиття одягу для спортивних занять на вулиці. Поліамід має відмінні водовідштовхувальні характеристики, стійкість до ультрафіолетового випромінювання, речі з нього комфортні навіть у прохолодну погоду.

 

Поліестер

Поліестер широко використовується для виготовлення тренувального екіпірування. Речі з м'якого і комфортного матеріалу відмінно підходять для вправ з великою амплітудою рухів. Тканина з поліестеру добре тягнеться, і при цьому виявляє високу стійкість до необоротної деформації. Вона добре вбирає вологу і швидко висихає, не помається. Єдиний істотний недолік - погана повітропроникність.

 

Дуже часто для спортивного жіночого та чоловічого одягу використовують тканину, в якій комбінуються бавовняні та синтетичні нитки. Завдяки такому поєднанню вдається надати речам максимальну зносостійкість та практичність.

Яким має бути спортивний одяг: розмір та форма

У тренувальному одязі має бути зручно – це найважливіші вимоги. У кожної людини власне поняття комфорту, але основною умовою в цьому відношенні можна вважати наступне: не повинно бути надмірного стиснення та надлишку свободи. Справа в тому що:

  • правильне облягання забезпечить підтримку для м'язів та суглобів, а також дозволить дотримуватися точності рухів;
  • надлишок свободи може заважати під час виконання вправ.

Щоб замовити відповідну тренувальну форму, треба зняти мірки і звірити їх зі шкалою розмірів конкретного виробника. Адже якість матеріалу та особливості дизайну можуть спотворити стандарти загальноприйнятих розмірів.

Як правильно вибрати спортивний одяг для занять різними видами спорту - фото 3

Спортивний одяг жіночий та чоловічий для різних видів спорту

Для спортивного гардеробу можна купити кілька стандартних базових костюмів, а на додаток до них підійдуть ультрамодні речі. Але зовнішній вигляд та дизайн у цьому випадку – не найголовніше. Щоб під час занять можна було якісно виконувати всі вправи, потрібно підібрати гардероб з урахуванням характеру рухів, що виконуються.

Замовити одяг для спорту з силовими навантаженнями

До категорії спорту з силовими навантаженнями відносяться:

  • важка атлетика;
  • стронг;
  • метання диска та списа;
  • штовхання ядра;
  • бодібілдинг;
  • пауерліфтинг.

Великі фізичні навантаження вимагають відповідного спорядження, яке повинне допомогти тілу їх витримати. З таким завданням добре справляються компресійні вироби із спеціальної тканини. Можна відзначити такі переваги таких еластичних костюмів:

  • одяг надає підтримку м'язам та підвищує їх рухову активність;
  • рівномірно стискаючи тіло, одяг допомагає судинам витримати велике навантаження.

Але є обмеження: компресіонку не можна носити постійно, оскільки через це може знизитися тонус судин.

Спортивний одяг для тренажерного залу купити у Києві

Рухливі ігри, біг, аеробіка, спортивні танці - для таких активних рухів одяг повинен бути не тільки красивий, але і легкий, еластичний, повітропроникний. Речі для активних занять зазвичай шиють із матеріалу з двошаровою структурою, тому в них не жарко і піт швидко випаровується.

Підходящий предмет спортивного одягу жіночого для активних тренувань – топ із підтримкою для грудей на широких бретелях та з еластичним поясом.

Одяг від "Валео" для вправ на розтяжку

Йога та пілатес вважаються основними видами спорту, де роблять багато вправ на розтяжку.

Для йоги потрібний одяг, який не завадить розслаблятися та концентруватися. Добре підійдуть майки, що облягають, і топи, лосини або вільні штани. Бажано підібрати бавовняні, лляні речі.

Під час занять пілатесом не обійтися без потовиділення, і це треба враховувати при виборі спортивної форми. Зручно тренуватиметься в речах із тканини, що складається з бавовни із синтетичними добавками. Гіпоалергенні бавовняні волокна роблять одяг «дихаючою», а синтетичні добавки забезпечать їй еластичність і зручність, дозволять зберігати форму.

Варіанти спортивних комплектів від «Валео» для різних сезонів та місць занять

Якщо підібрати тренувальний костюм правильно, по сезону, то будь-якої пори року можна займатися у звичному для себе темпі. Яким має бути спортивний одяг для зими та літа? Одяг для занять спортом можна розділити на зимовий та літній лише умовно, адже зараз влітку цілком можна кататися на ковзанах – достатньо відвідати облаштовану ковзанку, а взимку – займатися велогонками.

Які вимоги до спортивного комплекту для тренувань влітку

У теплу погоду треба займатися легким одягом, щоб не сталося теплового удару. Звичайні речі з бавовни та трикотажу для цієї мети не підійдуть, тому що вони швидко насичуються вологою та довго сохнуть. Необхідні вироби із спеціальних матеріалів, які забезпечуватимуть повітрообмін та швидке висихання.

Для тренувань у спортивних залах або на свіжому повітрі у теплу пору року потрібен такий базовий комплект:

  • майка або футболка з короткими рукавами та шорти – якщо сонячний день або заняття проходять у приміщенні;
  • футболка з довгими рукавами та тайтси чи легінси – якщо погода не спекотна.

Літній одяг може бути яскравим, для жінок будуть актуальними моделі від «Валео» з красивими принтами або контрастними декоративними елементами.

Який одяг підійде для занять спортом узимку

Щоб займатися на вулиці за холодної погоди, потрібні костюми, в яких буде тепло, і які не заважатимуть рухатися. Такі вироби шиють із спеціальних легких матеріалів, що пропускають повітря та захищають від вітру.

У холодну погоду знадобиться багатошарове екіпірування: під час інтенсивних рухів тіло поступово розігріватиметься, і частину речей можна поступово знімати. У базовий зимовий комплект входить:

  • термобілизна, яка дозволить тілу вільно «дихати» та комфортно виведе непотрібну вологу;
  • щільна толстовка, жилет або светр для теплоізоляції – вони обігріватимуть і захищатимуть тіло від холоду;
  • останній, зовнішній шар – куртка або ветровка, бажано на флісовій підкладці, для захисту від дощу, снігу, вітру.

Як правильно вибрати спортивний одяг для занять різними видами спорту - фото 4

Замовити в Україні окремі елементи спортивного комплекту

Спортивний гардероб включає багато предметів – від спортивної білизни до взуття та аксесуарів. Щоб заняття проходили комфортно, кожен елемент гардероба має бути підібраний правильно. Вибір спортивного одягу в Valeo&V настільки великий, і всі ці речі розроблені настільки правильно, що підібрати необхідний елемент буде досить просто.

Що ж може знадобитися для тренувань і які вимоги до кожного елемент одягу для занять спортом?

 

Футболки та шорти

У такому одязі, виготовленому з бавовняної тканини з волокнами еластану, добре займатися фітнесом у приміщенні та бігати на вулиці. Шорти вільного фасону чоловіки можуть одягати на білизну або комбінувати з легінсами. Для інтенсивніших занять краще підійдуть синтетичні речі - вони практично не відчутні на тілі і швидко сохнуть.

Бомбери і світшоти

Такі вироби підійдуть для занять на свіжому повітрі в прохолодну погоду або в спортивних залах, що слабо опалюються. Цей одяг не сковує рухів і чудово гріє. У бомберів передбачена застібка-блискавка, завдяки чому буде зручно регулювати температурний режим у ході тренування: спочатку утеплюватися, а потім розстібатися.

 

Легінси

Для виготовлення легінсів використовують еластичний матеріал з різним ступенем компресії. Легінси щільно облягають сідниці та ноги, збільшують аеродинаміку, дозволяють комфортно робити високоамплітудні махи ногами. Не варто носити легінси надто часто, щоб не створювався зайвий тиск на судини.

 

Спортивні штани

У такого одягу відсутній ефект, що здавлює, і в них комфортно бігати, займатися йогою, пілатесом. Але для фітнесу вони не підійдуть, оскільки широкі штани можуть призвести до травмування.

 

Напівтопи та спортивні бюстгалтери

Жінки з невеликими грудьми можуть купити напівтоп із щільного матеріалу, який добре фіксуватиме груди. Якщо груди потрібна додаткова підтримка, що виключає розтягування м'язів та шкіри, знадобляться спеціальні бюстгальтери.

 

Шкарпетки

Цей виріб обов'язково входять у будь-який спортивний комплект. Шкарпетки потрібно підбирати бавовняні, з мінімальним додаванням еластану.

 

Додаткові аксесуари

Виготовлені з вологовбирної тканини налобники, ефективно позбавлять поту, що стікає на обличчя. Завдяки рукавичкам підвищиться чіпкість при виконанні вправ на тренажерах та спортивних снарядах. Цей аксесуар також запобігатиме появі мозолів на руках.

 

Взуття

До взуття для силових навантажень вимога така: вона повинна фіксувати та рівномірно розподіляти вагу тіла на всю стопу. Взуття для кардіотренувань повинне сприяти зручному інтенсивному руху. Пружна підошва дасть стопі гарний захист від травмування.

 

Український інтернет-магазин Valeo&V пропонує якісні спортивні костюми за доступними цінами

Зручний та привабливий одяг від «Валео» для спортивних тренувань – це зовсім не данина моді. Це ефективна мотивація до занять та найважливіша умова власної безпеки.

У нашому віртуальному каталозі в широкому асортименті представлений різноманітний спортивний одяг чоловічий і жіночий різних розмірів і моделей.

Чому вигідно замовляти та купувати речі у нашому магазині? Причин кілька, ось лише частина з них:

У нашому асортименті є моделі для аматорських занять та професійних тренувань, для літніх та зимових видів спорту. Наш каталог постійно оновлюється та поповнюється новими актуальними моделями всіх розмірів. За високої якості товарів у нас доступні ціни, одні з найдемократичніших в Україні. Ми також проводимо розпродажі та розіграші, у нас діють знижки та акції, ми пропонуємо промокоди. У нас можна вибрати різні супутні аксесуари: захисні рукавички, напульсники і т.д. Форма для зимових та літніх видів спорту, костюми для тренувань на вулиці, спортивний одяг для тренажерного залу – купити у нас все це можна і оптом, і в роздріб.

Замовити товар можна на сайті просто заповнивши спеціальну онлайн-форму. За потреби завжди можна звернутися за допомогою до наших менеджерів – вони у телефонному режимі пояснять, як правильно оформити замовлення. Посилки ми відправляємо до будь-якого населеного пункту України, право вибору транспортної компанії залишається за покупцем.

Купуйте спортивний одяг у нашому магазині «Валео» – це чудова можливість отримати дійсно якісну та привабливу річ за доступною ціною.

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції