body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 8087

Як привчити дитину спати у своєму ліжечку?

Спокійний, тривалий сон — один з найважливіших факторів, що впливають на здоров'я дитини. Мами часто вдаються до спільного сну з малюком, однак, чим старшим він стає, тим більше місця йому потрібно поруч. Роздільний відпочинок забезпечує комфорт батькам, дитині. Та підходити до цієї справи потрібно відповідально, звернувши увагу на певні нюанси. Читайте далі, і отримаєте відповідь на питання: як привчити дітей спати в ліжечку?

Як привчити дитину спати у своєму ліжечку?

Дотримання кількох важливих правил спростить привчання дитини до спочивання у своєму ліжку:

  1. По-перше, не починайте цей процес по завершенні грудного вигодовування, бо спровокуєте додаткову стресову ситуацію.
  2. По-друге, не переселяйте першу дитину відразу після народження другої. Є велика ймовірність прояву ревнощів. В цьому випадку краще розподілити обов'язки — мама спить з немовлям, тато — зі старшою дитиною.
  3. По-третє, зважайте на вік. Після 2-х років малеча легше сприймає переселення.

 

привчання до окремого спального місця

Особливості привчання до окремого спального місця

  • Поступовість.
    На першому етапі практикуйте сон дитини поруч, але у власній постелі. Що це означає? Наблизьте ліжечко, знявши його передню стінку, до вашого ліжка. Отримаєте ефект сну поруч, але на окремому місці. Замість звичайного ліжка добре скористатися спеціальним, приставним. Такий спосіб підходить дітям старшого віку й новонародженим.
    Пробуйте спати на невеликій відстані. Якщо дитина спокійна протягом ночі — вам все вдалося, переходьте до наступного етапу — привчайте до окремої спальні.

 

Родина спить у ліжко

 

Особливості, які слід врахувати, купуючи ліжко для малюка:

• Оснащення зсувними розкладними боковими стінками. Відкидні «боковушки» дозволяють швидко взяти дитину.
• Наявність місця для зберігання речей: наприклад, великі висувні ящики, що замінять меблі для дитячих одяганок.
• Регульована висота матраца. Це дозволить піднімати-опускати його до потрібного рівня.
• Пеленальний столик. Цей предмет встановлюється поверх дитячого ліжечка. Він успішно зекономить місце в невеликому приміщенні.
• Обладнання ліжка поручнями з пластиковим покриттям. Гладенька поверхня допоможе уникнути механічного пошкодження ясен та зубів малюка, особливо в період їх прорізування.

Дитина спить окремо від батьків

Питання, що часто виникають.

  1. Коли варто починати привчати дітей спати окремо?

Дана проблема часто постає перед батьками. Однозначної відповіді бути не може. Значною мірою це залежатиме від того, скільки років малюкові та наскільки вам комфортно спати окремо.

Звичайно, батькам доводиться нелегко в перші кілька ночей, навіть якщо дитя добре спить, не реагуючи на різкі зміни. Було б непогано поставити ліжко у вашій спальні на перші кілька тижнів. В такий спосіб ви швидше призвичаїтеся до режиму сну дитинки в нових умовах, не будете прокидатися повсякчас, реагуючи на сторонні звуки, що супроводжують дитячий відпочинок.

Деяким батькам зручно відразу переселити маля в дитячу спальню. Таке рішення буде вдалим за умови, що дитина спить спокійно, не потребуючи контролю дорослих. Однак, ми радимо скористатися радіо нянею, щоб бути певними - з вашим чадом все добре.

 

  1. Чому малюки плачуть, коли їх кладуть спати на окреме місце?

Існує досить багато різних причин, чому немовля може плакати, як тільки ви покладете його окремо від себе. Розгляньмо найрозповсюдженіші.


Малеча, що не встигла звикнути до змін, виражає незгоду сльозами, адже довгий час постійно відчувала маму поряд й відчувала задоволення її присутністю.


Приводом для неспокою слугують болі в животі, харчова алергія. Більша частина немовлят, за оцінками спеціалістів, так чи інакше, відчувають дискомфорт в кишковому тракті, що може заважати спокійному сну. Подолати такі проблеми складно, але можливо.

 

  1. Чому новонароджений спить тільки на руках?

Відповідь проста: ваше дитя до цього звикло. Врахуйте — ви теж до цього звикли. Багатьом батькам просто зручно, коли діти засинають на руках. Звичайно, немає нічого поганого, якщо мале спить в обіймах, та звичка не з кращих. Вона  заважає повноцінному відпочинку, її варто позбутися

Спробуйте внести в процес укладання на сон незначне переінакшення: у власне ліжко дитину вкладайте, коли вона заснула.  Вдавайтеся до цього, якомога частіше. Потреба у власному просторі з'явиться швидше.

Як привчити маленьких діток спати окремо?

Як привчити дитину спати у своїй кімнаті? Швидкий спосіб

Робимо акцент на самостійності. Діти після 2-х років прагнуть незалежності. Заздалегідь підготуйте донечку, синочка до відселення в інше приміщення. Розкажіть їм, що вони будуть спати як дорослі, маючи своє ліжко і власну кімнату.


Залучайте діточок до вибору спального місця та постільної білизни, враховуйте їх побажання. Дайте можливість самостійно обрати декор в кімнату, розставити іграшки та речі. Створіть разом такі умови, щоб малим захотілося залишатися в кімнаті без ваших умовлянь.
Спочатку лягайте разом в дитячій почивальні, розкажіть казку, спільно відправте на відпочинок улюблені іграшки, а коли маленьке засне, — вийдіть. На початковому етапі можна використовувати радіо-няню, щоб почути, чи не плаче дитина.

Діти сплять з батьками в одному ліжку

Слухайте своє серце.

Наші поради зорієнтують батьків, підкажуть, як навчити малят полюбити  своє ліжко. Однак, не забувайте про індивідуальні відмінності. Одні дітки легко переносять відсутність мами, тата. При цьому власна кімната виступає для них новим цікавим об’єктом. Вони охоче сплять за межами батьківської спальні. Інші переживають справжній стрес від відсутності близьких людей.
Врахуйте характер вашої дитинки, звички, бажання, рівень самостійності, вік й вам простіше буде привчити малечу спати в окремій кімнаті. Не приймайте кардинальних рішень, будьте терплячими, поблажливими. Вам все вдасться!

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором
    З цієї статті дізналася як можна не відриваючи від себе привчити свого синочка спати і поруч зі мною і на його кроватці, дякую,спробуємо!)
    24.09.2023 в 00:30:10
Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції