body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 1710

Як зміцнити імунітет дитини?

Всім дітям потрібна підтримка, адже вони витрачають багато сил на ріст, розвиток. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, як зміцнити імунітет дитини.

Як зміцнити імунітет дитини?
Імунна система-комплекс клітин і органів, які борються з інфекціями, захищаючи нас від хвороб. Крім знищення вірусів, бактерій, грибків, паразитів, вона також відіграє важливу роль у відновленні тканин, загоєнні ран, видаленні мертвих клітин, формуванні мікрофлори кишківника.

Імунна систем
Стрес, нестача сну, дефіцит вітамінів — ось лише кілька аспектів, здатних вплинути на захисні сили організму. Існує багато можливостей для зміцнення дитячого імунітету. Скориставшись ними, ви поліпшите здоров'я вашого чада в довгостроковій перспективі.

Зробіть харчування більш різноманітним

Збалансована дієта, повний набір вітамінів, мінералів сприяють збереженню здоров'я. Використовуйте різнокольорові фрукти, овочі, готуючи ланч бокси, перекуси після школи, садочка. Переконайтеся, що ваша дитина споживає рекомендовану денну норму поживних речовин:

  •  Вітаміни А, С, Д, Е, групи В;
  •  Селен;
  •  Цинк.

Правильне харчування
Якщо малюкові буде достатньо вітамінів та мінералів, ви рідше будете вдаватися в питання, як покращити імунітет дитини.

Не забувайте про миття рук, загальну гігієну

Здавалося б нічого складного, але привчити дошкільника дотримуватися цих правил не так просто. Привчіть дітлахів часто мити руки, використовуючи чисту воду, мило, протягом 20 секунд. Регулярно періть речі, які можуть сприяти перенесенню мікробів, наприклад одяг та іграшки.

Правильне миття рук


Використовуйте різні методики зняття стресу

Коли ми відчуваємо психологічне збудження, організм продукує меншу кількість червоних кров'яних тілець, здатних боротися з мікробами. Це підвищує ризик захворіти. Допоможіть маленькій людині впоратися зі стресовою ситуацією, навчивши робити повільні, глибокі вдихи, щоб заспокоїтися, чи опанувати комплекс вправ, що допоможуть позбутися відчуття тривоги, неспокою.

Хороший відпочинок

В процесі сну у нас виробляється велика кількість антитіл. Діти, які не відпочивають повноцінно, хворіють частіше. Слідкуйте за дотриманням режиму сну, слідкуйте, щоб малі добре висипалися.

За даними Національного фонду сну:

  • дітям у віці 3-5 років необхідно 10-13 годин сну;
  • в 6-13 років - 9-11 годин;
  • підліткам 14-17 років - 8-10 годин ;

Хороший відпочинок

Зміцнити захисну систему організму малюка в садку

:

будьте в курсі імунізації.

Зміцнюючи імунітет, ви допомагаєте організму виробляти потрібні антитіла, здатні створити бар'єр серйозним захворюванням. Грип легко поширюється при кашлі, чханні та дотику до поверхонь. Не забувайте про такий ефективний запобіжний спосіб проти інфікування, як вакцинація. Вона захистить малечу в період сезонних захворювань.

Правильна чистка зубів

Дотримуватися гігієни порожнини рота дуже важливо. Переконайтеся, що у вашого сина, доньки є власна зубна щітка. Не дозволяйте їм ділитися нею з братами, сестрами. Якщо малюк все-таки захворів — відразу ж викиньте щітку та замініть її на нову. Зберігайте дитячі приладдя по догляду за зубами так, щоб бактерії не потрапляли на робочу поверхню з повітря.

Правильно чистити зуби

Уникайте вдихання диму

Проживання в будинку з курцями збільшує шанси заразитися інфекціями. За даними CDC, пасивне куріння сприяє появі вушних інфекцій, астми, респіраторних захворювань, збільшує ризик синдрому раптової дитячої смерті (СРДС).

Уникайте вдихання диму


Зведіть до мінімуму споживання оброблених продуктів

Продукти з високим ступенем обробки, наприклад: чипси, цукерки, газовані напої, негативно позначаються на травленні. Вони містять добавки, хімікати, завдають шкоди ніжному дитячому організму. Уникайте таких харчів, надаючи перевагу здоровій їжі. Це буде одним зі способів зміцнення дитячого імунітету. Окрім того, результати наукових досліджень свідчать-оброблені харчові продукти безпосередньо впливають на клітини імунітету.

Не правильне харчування

Не кутайте дітей

У холодну погоду ми, зазвичай, носимо найтепліший одяг. Як зберегти дитяче здоров'я восени? Замість однієї теплої, щільної кофти, краще скористатися двома видами одягу з тонкого матеріалу. Наш магазин готовий запропонувати джемпери для хлопчиків, модні кардигани для дівчат. Вони допоможуть утримати тепло, комфортно адаптуватися до температури навколишнього середовища.

Щоб уникнути зайвого потовиділення, на ноги надягайте шкарпетки й колготи з бавовняних тканин. Пропонуємо якісні носочки, колготки для хлопчиків та дівчаток, які можна вибрати в нашому інтернет-магазині. Користуйтеся шарфами й шапочками. Вони захистять горло дитини від переохолодження. Шапка для хлопчиків, шапочка і хомут для дівчаток не дадуть змерзнути в негоду, захистять від вітру, холоду.


По можливості уникайте антибіотиків

Лікарські препарати, що містять антибіотики, вбивають не тільки хвороботворні, а й корисні бактерії. Ризик виникнення запалення кишківника у дітей, які отримали понад 7 доз антибіотиків, збільшується на 300%. Не забувайте про здатність організму до самозахисту від шкідливих бактерій.

Уникайте антибіотиків

Щоденні вправи

Привчайте малишню до посильних, регулярних фізичних навантажень. Вони зміцнять імунітет дитини, сприятимуть виробленню необхідної кількості природних клітин-кілерів (NKC). Недостатня фізична активність призводить до проблем зі здоров'ям, сприяє накопиченню зайвої ваги. Дослідження показали, — вправи середньої інтенсивності благотворно впливають на організм в цілому. Здоровий спосіб життя — це не тільки весело та корисно. Це гарантія того, що ви забудете про ліки та хвороби.

Щоденні вправи

Як зміцнити імунітет немовляти?

Протягом першого року грудне вигодовування забезпечує природний захист крихітці. Після закінчення цього періоду, маля стає більш сприйнятливим до інфекцій, особливо восени та взимку.

Привчайте дитину до здорового способу життя, підбирайте правильне харчування, радьтеся з педіатрами та імунологами. Дбайте про здоров'я малечі.

Як зміцнити імунітет немовляти

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції