body
Каталог товарів
Каталог товарів
Переглядів 6219

Віскоза, еластан, бавовна. Що це?

Віскоза, еластан, бавовна — що може ховатися в назвах матеріалів дитячих речей

Сучасна дитяча одіж виробляється з різноманітних тканин і матеріалів. Часто виробники вибирають в якості сировини не один, а відразу кілька компонентів. Це допомагає поєднувати в одній одяганці особливості, характерні декільком тканинам.

Про те, які матеріали підходять для пошиття дитячих речей та що їм властиве, читайте в цій статті.

Віскоза

Віскоза

Раніше іменувалася «Вістря». Попри значний вміст натуральної сировини вважається штучним матеріалом. Основа для створення віскозних волокон — деревна целюлоза, яка піддається спеціальній хімічній обробці й процесу окислення.

Віскозу заведено вважати штучним шовком. За рівнем блиску мало відрізняється від дорогого натурального полотна. До основних плюсів відносять недорогу вартість, адже технологія виробництва досить проста і незатратна.

Віскоза добре фарбується, довго зберігає яскравість кольорів, має високу зносостійкість. Також матеріал наділений гігієнічністю: пропускає повітря, вологу, виключає розмноження хвороботворних бактерій.

Мінуси — швидко мнеться, легко протирається в процесі носіння. Відповідно, можна зробити висновок: віскозний одяг — непоганий вибір для дітей старшого віку, які проявляють меншу рухову активність, ніж малюки.


Бавовна

Бавовна

Натуральне волокно. Найчастіше використовується при виготовленні домашнього гардероба. Добре пропускає повітря, гігроскопічна, забезпечує комфортні відчуття навіть під час активних рухів. Бавовняні вироби однаково підходять всім: дітям, дорослим. Зачасто на етикетках можна побачити, що товар вироблений з матеріалів, до складу яких входить не тільки шерсть. Це не повинно вас насторожувати. Вміст інших ниток надає сукням, светрам, спідницям, головним уборам міцності, здатності утримувати форму, довговічності тощо..

Бавовні притаманні теплозахисні функції. Бавовняні речі добре перуться. Складні забруднення швидко виводяться мийними засобами для нейтралізації плям. До мінусів відносять чутливість до УФ променів. Згодом бавовняні речі вигоряють, втрачаючи свою міцність.


Еластан

Еластан

Вид синтетичних ниток, каучукових волокон. Еластан також називають лайкрою чи спандексом. Цей матеріал використовується виключно як доповнення до тканинних складових. Частка еластану в складі матеріалів гарантує їм еластичність, захищаючи речі в процесі носіння від пошкоджень під час прання — від деформації.

Одяганки, до складу яких входить спандекс, відмінно тримають форму, зберігають яскравість фарб. Не лякайтеся, якщо на ярлику дитячої кофти ви побачите в складі полотна лайкру. Цей матеріал гарантує вашій речі тривалий термін служби, збереження форми. Мінуси еластану — боїться хлорованої води в басейнах та хлорних відбілювачів. Тому, якщо вам доводиться часто відбілювати речі, знайте — лайкрі такий спосіб догляду не підійде.


Вовна

Вовна

Вовняний одяг — відмінний вибір для холодної пори року. Натуральність гарантує тілу тепло, комфорт, затишок навіть у найлютіші морози. Мінуси — шерсть може сідати при пранні, розтягуватися під час носіння, погано утримувати початкову форму.

Зауважимо, багато дітей не люблять натуральну вовну, бо кілка, неприємна до тіла. Виняток становить шерсть мериноса — особливої породи овець. Нитка м'яка, шовковиста на дотик, тому вважається абсолютним фаворитом для виробництва дитячої термобілизни.


Поліамід

Поліамід

Складна тканина на основі синтетичних високомолекулярних сполук. Практично не використовується в якості 100% матеріалу, а слугує складовою при виробництві капрону, нейлону, таслану. Як всі штучні волокна, поліамід забезпечує матеріалу міцність, стійкість до зношування, сприяє збереженню первинної форми виробів.

Стійкий до грибків, має гарні гігієнічні характеристики. Не боїться морської солі, лугів. Вироби швидко висихають, чудово відпираються від забруднень (крім жиру), не мнуться, приємні до тіла. В цілому — корисний й безпечний для виробництва одягу для малечі.
До мінусів відносяться надмірні електростатичні властивості. На поліамідних полотнах відіпрати жирні плями вам не вдасться.


Поліестер

Поліестер

Дуже популярний різновид матеріалу в останні роки. Залюбки використовується виробниками з метою виробництва одягу для малечі. Чим пояснити? Має невелику вагу, не розтягується, добре переносить прання, недорого коштує. За своїми характеристиками багато в чому нагадує бавовну: «дихає», приємний до шкіри.

Купуючи одяг з поліестеру для маляти, зверніть увагу: тканина може викликати подразнення у людей з тактильною чутливістю. Складнощі в процесі експлуатації виникають вкрай рідко. Сміливо купуйте поліестерові речі дітям різного віку. Вони надовго збережуть яскравість забарвлення, форму, ошатний зовнішній вигляд.

Відгуки
Залишити відгук
Ваша оцінка
Додати відгук
Ваш відгук відправлений. Його опублікують після перевірки адміністратором

    Відгуків поки ніхто не залишив

    Будьте першими!

Telegram
Viber

В акційний період мінімальна сума замовлення 0 грн

Ви можете зробити замовлення без акції на будь-яку суму.

Оформити без акції